Afganistan’da Düşen ABD Uçağının Özellikleri Şoke Etti!

Afganistan’da düşen uçak ile ilgili son dakika haberi... İlk anlarda uçağın hangi ülkeye ait olduğu ve neden o bölgede uçtuğuyla alakalı bilgi bulunmazken, ABD kısa süre sonra uçağın kendilerine ait olduğunu açıkladı.

29.01.2020-11:12 - (Son Güncelleme: 29.01.2020-16:26)

Afganistan'daki ABD Kuvvetleri sözcüsü, uçağın düşman saldırısı ile düşürüldüğüne dair "hiçbir belirti" olmadığını da belirterek, ABD askeri uçağının Pazartesi günü Afganistan'ın Ghazni eyaletinde neden düştüğünü belirlemek için bir soruşturma başlatıldığını söyledi. Öte yandan gizemli uçağın yaptığı görev de ortaya çıktı.

Dün öğle saatlerinde dünya gündemine bomba gibi düşen Afganistan'da gizemli uçak, henüz bilinmeyen bir sebeple düştü. Olaydan bir süre sonra Amerika Birleşik Devletleri ordusundan flaş açıklama ile uçağın ABD'ye ait askeri bir uçak olduğu açıkladı. ABD Kuvvetleri sözcüsü Leggett, paylaştığı bir bir tweet ile "Bir ABD Bombardier E-11A bugün Afganistan'ın Ghazni eyaletinde düştü. Kaza sebebi araştırılıyor olsa da, kazanın düşman saldırısından kaynaklandığına dair hiçbir belirti yok. "Taliban, ek uçakların düştüğünü iddia ediyor" açıklamasını yaptı.

GİZEMLİ UÇAK 'TUHAF BİR GÖREV' İÇİN UÇUYORMUŞ!

ABD'li bir yetkiliden edinilen haberde , Pazartesi günü erken saatlerde ABD ordusunun Afganistan'ın Ghazni bölgesinde bir uçak kazasını araştırdığı bildirildi. Yetkilinin daha fazla ayrıntı vermediği belirtildi. Büyük ölçüde Taliban tarafından kontrol edilen ve Afgan başkenti Kabil'in güneybatısında yer alan bölgede bir uçak kazası hakkında çok sayıda iddia ortaya atılmıştı.

En ilginç iddia ise uçağın hangi görevi yaptığıyla ilgiliydi.Atılan iddia yetkili isimler tarafından onaylandı.

Savunma Bakanı Mark Esper Pazartesi günü yaptığı açıklamada, "durumun farkında" olduğunu fakat "şu anda rapor edecek başka bir şeyi olmadığını" söyleyerek daha fazla ayrıntıya girmeyeceğini belirtti. Esper, kaza hakkında bilgilere ulaştıkları takdirde Pentagon'un medyayı bilgilendireceğini söyledi.

Düşen uçak E-11A'in, sahadaki askeri birlikleri merkeze bağlamak için kullanılır ve daha önce Hava Kuvvetleri pilotları tarafından "Gökyüzünde WiFi" olarak adlandırıldığı açıklandı. Uçağın, uzun süre havada kalarak WiFi görevi yaptığı ve bölgedeki ABD askerlerine internet ve çeşitli veriler sağladığı öğrenildi.

ASKERLER İLETİŞİMSİZLİKTEN ÖLÜNCE DEVREYE SOKULMUŞ

Afganistan'ın dağlık arazisi,olağan iletişim altyapısının olmaması ve ciddi iletişim zorlukları, dört kişilik SEAL devriyesinin savaş operasyon merkezleriyle etkin temas kurmasını engelledi ve 19 özel operasyon kuvvetleri servisi üyesinin, hayatlarına sebep olan saldırılara karşı savunmasız kalmasına sebep olmuştu. Üzerine ABD'nin, bu uçakları kullanmaya başladığı öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal