ABD'nin Orta Doğu'daki Asker Sayısında Geri Düşüş

Amerika Birleşik Devletleri Ortadoğu'da işgal ettiği topraklar üzerindeki asker sayısını azaltıyor.

11.09.2020-11:22 - (Son Güncelleme: 11.09.2020-10:32) ABD'nin Orta Doğu'daki Asker Sayısında Geri Düşüş

ABD Başkanı Donalt Trump Afganistan ve Irak'taki asker sayılarını aza çekeceğini Irak'ta 2 bin, Afganistan'daki asker sayısını da 4 bine düşüreceğini bildirdi.

Trump basın muhabirlerine verdiği demeçte şunları da kaydetti,  "Afgan taraflar arasında yapılacak barış görüşmelerinin başlangıcı için Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Katar'ın başkenti Doha'ya gideceğini duyurmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi. 

Suriye'dekipetrolu korumak için az sayıda asker bıraktığını dile getiren Trump, "Şimdi askerlerimiz petrolü koruyor. Kürtleri koruyoruz. Onların hayatını daha iyi bir hale getiriyoruz, çünkü orada petrol var" dedi.

ARAPLARLA ANLAŞMAK DAHA KOLAY!

Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail arasında gerçekleşen anlaşmaya da araclık ettiğini dile getiren Trump, anlaşmanın resmi imza  töreninin de Beyaz Saray da gerçekleşeceğini söyledi. Yanı sıra Orta Doğu'daki dengeler arasıncda da arabulucuk yapmaya ve bir arya getirmeye devam edeceğini açıkladı. 

İmzalaşma sonrasında anlaşmaya yanaşmaya çalışan başka ülkelerin de olduğunu "Suudi Arabistan Kralı Selman ile konuştum, bir diyalog başlatacağız" bu sözlererle kaydetti. Anlaşma masasına Filistin'i bekleyen Trump Filistin'in de masaya oturacağı yönündeki umudunu da dile getirdi. 

Filistin topraklarında barış oluşması için 750 milyon dolar fon ayırdığını fakat buna artık devam etmediğini, sebebp olarak da Filistinlilerin barış yanlısı olmadıklarını aktardı.

Afganistan konusunda Taliban ile yapılan anlaşmad için de "Taliban, Afganistan ve bunların temsilcileri ile çok iyi geçiniyoruz." değerlendirmelerinde bulundu. 

CENTCOM KOMUTANI AÇIKLAMIŞTI

Iraktaki asker sayısının düşeceğine yönelik açıklamayı bir önceki gün yapan ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, "Irak güçlerinin elde ettiği büyük ilerleme karşılığında, Irak hükümetiyle ve koalisyon ortaklarımızla koordinasyon ve istişare içinde ABD, eylül ayı boyunca Irak'taki askeri varlığımızı 5 bin 200'den 3 bine azaltma kararı aldı." açıklamalarında bulunmuştu. 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal