AB'den Hükümetlere Sınırlardaki 'Trafik Sorununu Çözün' Çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ulusal hükümetlerin coronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında aldığı katı önlemlerin, yoğun bir trafik sorununa sebep olarak ürün sevkiyatında sorun çıkardığını açıkladı.

21.03.2020-17:03 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-17:02) AB'den Hükümetlere Sınırlardaki 'Trafik Sorununu Çözün' Çağrısı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu önlemlerin gerekli olduğunu fakat mağduriyeti gidermek için trafik sorununu çözmenin zaruri olduğunu ifade etti.

Durumu yakından izlediğini ifade eden von der Leyen, "Birçok Avrupalı evlerine dönemiyor. Ürün, gıda ve ilaç taşıyan kamyonlar engelleniyor. Bazı sınırlarda düzelme var fakat yoğun trafik sıkışıklığı sürüyor. Problemi çözmek için hükümetlerle irtibatımız devam ediyor" söyledi.

Kimi zaman trafikte bekleme süresinin 24 saate kadar çıktığını söyleyen von der Leyen, bu problemi krizin başında çözmenin önemli olduğunun altını çizdi.

Von der Leyen, Romanya ve Bulgaristan sınırında sıkıntının sürdüğünü vurgulayarak, durumu çözmek için çalışmaların süreceğini açıkladı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise yaptığı açıklamada binlerce Avrupalıyı geri getirmek için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Yaklaşık 100 bin kişinin büyükelçiliklere başvurduğunu kaydeden Borrell, dünya genelinde ise 300 bin kadar AB vatandaşının bulunduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal