ABD'den Küstah Tehdit! Çizmenin Boyunu Aştı

ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Trump'ın yardımcısı Mike Pence, ABD'li rahip Brunson’un serbest bırakılmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

26.07.2018-18:34 - (Son Güncelleme: 26.07.2018-18:54)

TRUMP TEHDİT ETTİ

Twitter üzerinden açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Amerika Birleşik Devletleri, büyük bir Hıristiyan, aile adamı ve harika bir insan olan Pastor Andrew Brunson'ı uzun süredir tutuklu yargılayan Türkiye'ye büyük yaptırımlar uygulayacak. Brunson büyük acı çekiyor. Bu masum inanç adamı hemen serbest bırakılmalı!" ifadelerine yer verdi.

MİKE PENCE TEHDİT ETTİ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Mike Pence cezaevinden çıkan ancak ev hapsi devam eden ABD'li rahip Andrew Brunson ile telefonda görüştüğünü ifade etti.

"TÜRKİYE'YE YAPTIRIM UYGULAYACAĞIZ"

Başkan Yardımcısı Mike Pence daha sonra katıldığı bir konferansta rahibin serbest kalmaması halinde Türkiye'ye ambargo uygulayacaklarını ifade etti.

"DİN ADAMI HALA EV HAPSİNDE"

Başkan Yardımcısı Pence açıklamayı Twitter üzerinden yaptı. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence "Cezaevinden tahliyesinin ardından rahip Andrew Brunson ile telefonda görüştüm. Cezaevinden çıkmış olsa da, bu din adamı hala ev hapsinde. Tamamen serbest bırakılmasını ve ABD'ye geri dönmesini sağlamak için ABD Başkanı ve tüm yönetimin çalışmaya devam edeceği konusunda onu temin ettim" ifadelerine yer verdi.

TRUMP, RAHİP BRUNSON'UN ABD'YE İADE EDİLMESİNİ İSTEMİŞTİ

Mahkeme, FETÖ ve bölücü terör örgütü PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın tutukluluğunu ev hapsine çevirmişti.

Rahip Brunson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la görüşmesinde de gündeme gelmiş, Donald Trump, Rahip Brunson'un serbest kalmasını ve ABD'ye iade edilmesini talep etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal