Yangın Söndürmede Şaşırtan Yöntem! Anında Söndü

İsveç'te 2 haftadır devam eden yangınları söndürmek için yetkililer ilginç bir yönteme başvurdu. İtfaiye ekiplerinin gidemediği bölgelere askeri uçaklar lazer bombası atarak yangını söndürdü.

26.07.2018-15:38 - (Son Güncelleme: 26.07.2018-15:47)

İsveç, 2 haftadır süren orman yangınını söndürmek amaçlı farklı bir yöntem denedi. Savaş uçakları, Arvdalen kasabası civarında itfaiye araçlarının gidemediği bölgedeki yangına 12 lazer güdümlü GBU- 49 tipi bomba bırakarak müdahale etti.

Aftonbaldet gazetesinin aktardığına göre, Hava Kuvvetlerine ait JAS-39 Gripen tipi savaş uçakları, Arvdalen kasabası civarında itfaiye araçlarının gidemediği yerdeki yangına 12 lazer güdümlü GBU- 49 tipi bomba bırakarak müdahale etti. Savunma Bakanlığı sözcülerinden Anders Persson, gazeteye yaptığı açıklamada uçakların 3 bin metre yükseklikten bıraktığı bombaların basınç etkisi yaparak ve alanda olan oksijeni tüketerek belirli bir bölgede yangını söndürdüğünü söyledi.

Persson, "İlk deneme başarılı oldu. Bundan sonraki orman yangınlarında bu yeni yöntem tercih edilebilir" dedi. Bu arada İsveç Sivil Savunma Dairesi, yangınlarda bir haftada 25 bin hektarlık ormanın yandığını duyurdu. Yangının yaklaşık 900 milyon kron (yaklaşık 450 milyon lira) zarara yol açtığı tahmin ediliyor.

MANGAL YAPANLARA HAPİS CEZASI

Devlet televizyonu SVT'nin aktardığına göre, ülkede 83 yerde başlayan ve 20 yerde süren yangınları söndürmek için Avrupa devletlerinden destek talep etti.

Fransa, Almanya, Danimarka, Polonya, İtalya, Litvanya, Portekiz ve Norveç'ten yangınlara müdahale için özel birimler, tarihinin en kurak dönemlerinden birini yaşayan ve büyük orman yangınlarına sahne olan İsveç'e desteğe koştu. Ülke çapında 30 Ağustos'a dek ateş yakarak piknik yapmak ve mangal yapmak yasaklandı. Yasağa uymayanların 2 seneye dek hapis cezası ile yargılanacağı açıklandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal