Almanya'dan Teröre Büyük Destek! İstihbarat Sayıları Açıkladı

Almanya'da 2017 istihbarat raporu açıklandı. Rapora göre, PKK'nın Almanya'daki üye sayısı artarken, FETÖ takibe alınmamış.

26.07.2018-11:18 - (Son Güncelleme: 26.07.2018-11:42) Almanya'dan Teröre Büyük Destek! İstihbarat Sayıları Açıkladı
Almanya'da, Türkiye'yi hedef alan terör örgütlerinin çalışmalarını genişlettiği ve ülke genelinde sempatizanlarının sayısının yükseldiği bildirildi.

İç istihbarat birimi olan Anayasayı Koruma Teşkilatının (BfV) 2017 yılı istihbarat raporuna göre, 2016 senesinde 14 bin olan bölücü terör örgütü PKK’nın yandaş sayısı, geçen seneden 500 kişi aratarak 14 bin 500'e yükseldiğini belirtildi.

İstihbarat raporunda, "PKK, Almanya'daki üye sayısı ve güç anlamında en büyük yabancı terör örgütü olmaya devam ediyor’’ ifadelerini kullanıldı.

Bölücü terör örgütü PKK’nın, geçen sene Almanya'da 14 milyon euro, Avrupa genelinde ise 25 milyon euro para topladığı da raporda belirtildi.

OLUMLU İZLENİM İÇİN ADLARINI DEĞİŞTİRİYORLAR

BfV'nin 358 sayfalık istihbarat raporunda, 16 sayfa yer ayırılan PKK'ya ait dernek ve diğer oluşumların, geçen senelerde pek çok defa olumlu bir izlenim vermek için isimlerini değiştirdikleri de ifade edildi.

İstihbarat raporunda, Almanya ve Avrupa'daki PKK terör örgütü yapılanmalarının hala kuzey Irak'taki terör örgütünün otoriter kadroları tarafından kontrol edildiği ve şiddetin PKK ideolojisinin bir alternatifi olmaya devam ettiğin altını çizildi.

Terör örgütü PKK'nın Almanya ve Avrupa'da kendi medyası bulunduğu vurgulanan raporda, ANF Haber Ajansı ve Yeni Özgür Politika gazetesinin örgütün propaganda aracı olduğu ifade edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ DHKP-C'NİN 650 ÜYESİ VAR

Yine aynı raporda, DHKP-C'nin Almanya’da 650 üyesi olduğu ve çeşitli dernekler aracılığıyla önemli propaganda çalışmaları yürüttüğü ifade edildi.

Diğer iki illegal terör örgütü arasında TKP/ML'nin bin 300 MLKP'nin ise 600 mensubu olduğu bildirildi.

FETÖ İZLENMİYOR

Raporda, FETÖ'ye dair detaylı bilgi verilmemesi dikkatlerden kaçmazken, sadece FETÖ'nün Türkiye tarafından terör örgütü olarak görüldüğü belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal