ABD'den Coronavirüs Açıklaması: Hazır Olmalıyız

Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield, ülkedeki coronavirüs salgınıyla ilgili açıklamada bulundu ve ölüm oranının sosyal mesafeye uyulmasıyla birlikte düşük tutulabileceğini belirtti.

08.04.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-13:38) ABD'den Coronavirüs Açıklaması: Hazır Olmalıyız

Çin'in Vuhan kentineden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını merkez üssünü ABD'ye kaydırdı. Ülkede salgından dolayı 400 binden fazla insan etkilenirken Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Robert Redfield açıklamada bulundu. Ülkedeki durumu değerlendiren Redfield, "Amerikan halkının büyük bir kısmı sosyal mesafe kuralını hayatının merkezine yerleştirdi. Bu adım, ABD'deki ölüm oranının tahmin edilenden çok daha düşük olacağını görmenizin doğrudan sonucu." dedi.

"BU İHTİMALE HAZIRLANMALIYIZ"

Öte yandan Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücünde yer alan Doktor Deborah Birx ve Doktor Antony Fauci de geçtiğimiz haftalarda açıklamada bulundu. Fauci korkutan bir öngörüye imza attı ve "En az 100 bin kişinin öleceği tahmini ne kadar iç karartıcı olursa olsun buna hazır olmalıyız. Tabii, umuyoruz ki rakam bu kadar yüksek olmaz. Bu rakamı mümkün olan en az seviyeye indirmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak gerçekçi olmak gerekirse, kendimizi de bir taraftan bu ihtimale hazırlamalıyız." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal