ABD Kongresinden Pompeo'ya 'İdlib' Mektubu

ABD'li Kongre üyeleri, Rusya ve Esed rejimine yaptırım uygulanması talep etti.

21.02.2020-11:44 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-11:33) ABD Kongresinden Pompeo'ya 'İdlib' Mektubu

ABD'li Kongre üyeleri, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya bir mektup yollayarak, İdlib'deki saldırıları nedeniyle Esed rejimi ile Rusya'ya yönelik yaptırım uygulanması çağrısı yaptı.

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesine ait internet sitesinde, komite başkanı Eliot Engel ve komite üyesi Michael McCaul tarafından Pompeo'ya gönderilen mektupla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Rusya, Esed rejimi, İran ve Hizbullah tarafından İdlib'de gerçekleştirilen saldırılarda nisan ayından şimdiye kadar 1730 sivilin öldürüldüğün altı çizilen mektupta, Rusya ve rejime diplomatik baskı ve ekonomik yaptırım uygulanması talep edildi.

Pompeo'ya yollanan mektupta şu ifadeler kullanıldı:

"Rusya'nın uluslararası kurallara aykırı bir şekilde defalarca hastaneleri bombaladığı ve yıllarca Suriye'deki sağlık çalışanlarına saldırdığı raporlandı. Bu sebeple sizden uluslararası forumlarda bu aşağılık eylemleri dile getirmenizi ve işlediği savaş suçları konusunda Rusya'nın sorumlu tutulmasına öncelik verilmesini istiyoruz."

Ayrıca, Esed rejiminin Suriye'de masum insanları öldürmeyi ve sivil altyapıyı tahrip etmeyi sürdürdüğü fakat bazı şirketlerin rejim kontrolündeki bölgelerde tekrar yapılanma ihalelerine girmeye çalıştığı söylenilen mektupta, "Esed ve adamlarını yeniden yapılanma için verilen para ve sözleşmelerle ödüllendirmemeye dikkat edilmelidir." ifadeleri kulanıldı.

Mektupta ayrıca Türkiye'ye İdlib'deki Rusya ve Esed saldırılarını bitirme çabası için teşekkür edilirken, bölgedeki insani kriz hususunda daha fazlasının yapılması da istendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal