ABD, Çin'i Damgalamaktan Geri Duruyor

Amerika Birleşik Devletleri, iki ülke arasındaki ticarette artan gerginliğin ortadan kaldırılması için Çin’e “para manipülatörü” damgası yapıştırmaktan kaçındı.

18.10.2018-13:02 - (Son Güncelleme: 18.10.2018-12:57) ABD, Çin'i Damgalamaktan Geri Duruyor

Amerika Birleşik Devletleri, iki ülke arasındaki ticarette artan gerginliğin ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için Çin’e “para manipülatörü” damgası yapıştırmaktan kaçındı. Başkan Donald Trump, daha önce Çin'i ihracatını daha rekabetçi hale getirmek için parasını zayıf tutmakla suçladı.

Bununla birlikte, ABD Hazinesi’nde, bu talebi resmileştirme yönünde herhangi bir spekülasyon yapılmadı. ABD Hazinesi, Çin'in politikalarının hala "önemli bir kaygı" olduğunu söyledi. Hazine Bakanı Steven Mnuchin, büyük ABD ticaret ortaklarının döviz politikaları hakkındaki iki yıllık raporumda, Pekin'in şeffaflık eksikliği ve yuan'ın yakın zamandaki zayıflığının "daha dengeli ticaret" elde etmek için büyük zorluklar ortaya çıkarmaya devam ettiğini söyledi. Ancak Hazine, Çin'in para biriminin değerini zayıflatmak için doğrudan müdahale ettiğini tespit etmedi.

Rapora göre, Yuan Ocak 2017'den bu yana dolara karşı en düşük seviyeye geriledi. Başkan Trump, Çin ihracatının ABD'ye olan büyümesinin Amerikan işlerini yok ettiğini savunuyor. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal