ABD Başkanı Trump: Başkan Erdoğan DAEŞ'i Bitirmeye Kararlı

Donald Trump, ABD askerlerini henüz Irak'tan geri çekme doğrultusunda bir planlarının bulunmadığını belirtti.

27.12.2018-09:29 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-09:25) ABD Başkanı Trump: Başkan Erdoğan DAEŞ'i Bitirmeye Kararlı

Donald Trump, ABD askerlerini henüz Irak'tan geri çekme doğrultusunda bir planlarının bulunmadığını belirtti. Trump, sürpriz bir ziyaret yaparak Irak'ın batısındaki Enbar Vilayeti'nde bulunan Aynü'l Esed Askeri Üssü'ne gitti. Irak’a gelme nedeniyle alakalı sorulara açıklama getiren Trump, "Buraya gelip askerlerimizi ziyaret etmek ve saygılarımı sunmak istedim." dedi.

Irak’ta ABD ordusuna bağlı üst düzey askerlerle bir araya gelen Trump’ın Irak Başbakanı Adil Abdul-Mahdi’yle birebir görüşmediği açıklandı.

Trump, üsteki ABD askerleriyle görüşme anında yaptığı konuşmada, "Irak'tan çekilme yönünde hiçbir planımız yok. Eğer Suriye'de bir şeyler yapmak istersek Irak'ı üs olarak kullanırız." dedi.

 

''ERDOĞAN İLE KONUŞMAMIZ ÇOK İYİ GEÇTİ’’

Açıklamasında Suriye konusundan da bahseden Trump, kendisinden Suriye’den geri çekilmek için ek zaman istendiğini ama bunu kabul etmediğinin altını çizerek, şu yorumlarda bulundu:

“DEAŞ’ı ortadan kaldırmak amacında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi konuşmalar yaptım. O ve diğerleri bunu yapacak. Çünkü biz onların bölgesinde bulunuyoruz. Fakat yükü ve maliyeti bunların taşıması lazım, fakat yapmıyorlar. ABD dünyaya polislik yapmayı sürdüremez.’’

"Suriye’de Erdoğan DEAŞ’tan geriye her ne kaldıysa bitirmek hedefinde" ifadelerine kullanan Trump, "Suudi Arabistan da geldi ve bunun ekonomik olarak bedelini ödeyeceklerini belirtti." dedi.

Trump, eşi Melania Trump ile Irak'ın Enbar bölgesindeki Aynü'l Esed Askeri Üssü'ne gelerek, burada görev yapan ABD'li askerler ile görülmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal