ABD Basınından Fransa'ya Tokat Gibi Cevap

NATO üyesi Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, İttifak ruhuna aykırı davranışları ABD basınının tepkisini çekmeye devam ediyor.

05.10.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-13:59) ABD Basınından Fransa'ya Tokat Gibi Cevap

The Hill'de Sasha Toperich imzasıyla yayınlanan  haber gündeme bomba gibi düştü NATO ittifakını bozan Trump değil, Macron mu? başlıklı yazıda Fransız cumhurbaşkanının son dönemde ülke sınırlarının dışında takındığı tavır eleştirildi. Ve yersiz olarak görüldü.Macron'un, geçtiğimiz kasım ayında NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti. dediği hatırlatıldı ve bu ifadenin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başta olmak üzere birçok lider tarafından tepki gördüğü kaydedildi.

Londra'daki NATO zirvesinden önce Macron'un, NATO'nun bütçe meselelerine çok fazla odaklandığını öne sürdüğü anımsatılarak ülkesindeki iç karışıklı yüzünden dış odaklı siyaset izlliyor ifadesi kullanıldı.

Başkan Trump’ın Macron’un NATO yorumlarının saygısız olduğu şeklindeki yanıtı yerinde oldu. Macron’un planlanmış ifadeleri medyanın dikkatini Amerika’nın ittifaka verdiği desteği azaltmaya yönlendirirken, Fransa’ya öncülük ediyordu. Aynı zamanda Macron, savaşın parçaladığı ülkenin engin zenginliklerine erişmek için Libya'da bir askeri darbeyi destekleyerek, Fransa'yı Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri ile konumlandırmak için sinsice çalıştı. Ayrıca yazar Macron'un küçük bir çocuk gibi herşeyi şikayet ettiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal