ABD Basını Türkiye'yi F-35'lerde "Sorun" Olarak Gösterdi!

ABD'nin ünlü haber sitesi Bloomberg, F-35 savaş uçaklarının bazı parçalarının sadece Türkiye'de üretildiğini söyleyerek, "bu bir problem" dedi.

05.10.2018-16:43 - (Son Güncelleme: 05.10.2018-16:34) ABD Basını Türkiye'yi F-35'lerde "Sorun" Olarak Gösterdi!

ABD, Türkiye'ye F-35 yaptırımı uygulayadursun Bloomberg, bu ortak proje savaş uçaklarının en kritik yedek parçalarının Türkiye'de imal edildiğini açıkladı.

ABD'nin ekonomi ağırlıklı haber sitesi Bloomberg, ''Lockheed imalatı F-35'in bir Türkiye problemi var'' konulu haberinde 5. nesil hayalet savaş uçağı F-35'lerin en kritik yedek parçalarının Türkiye'de imal edildiğini anımsattı. Zira ağustos ayında savunma bütçesini kabul eden ABD Kongresi, Rusya'dan S-400 alımını sebep göstererek Türkiye'ye 'F-35 savaş uçaklarının teslimatının geçici olarak durdurulmasına' karar verdi. Türkiye'ye rahip Andrew Brunson gibi Amerikan vatandaşlarının tutukluluğunu neden göstererek yaptırım uygulayan ABD Başkanı Donald Trump da bunu kabul etti.

'TÜRKİYE KÜRESEL LİDER'

Bu adıma karşı ''Türkiye havacılık ürünlerinin imalatında global bir lider'' açıklaması yapan Bloomberg, şu uyarıyı yaptı:

'12 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDEKİ PARÇALAR TÜRK MAMULÜ'

''F-35'in 12 milyar dolar tutarındaki parçalarını 10 Türk firması yapıyor. Kokpit görüntüsü cihazı gibi bazı parçaların ise dünyadaki tek üreticisi Türkiye.''

F-35'in ana gövdesi, bomba bölmesi kapıları, havadan karaya ekipmanı taşıyan pilonlar gibi anahtar parçalarını Northrop Grunman ile beraber Türk Havacılık Uzay Sanayii (TAI) ile ortaklarının imal ettiğine dikkat çeken Bloomberg, uçağın Türkiye'ye satışının durması halinde tedarik zincirinin zarar göreceği uyarısı yaptı.

Bloomberg'e göre F-35 parçalarının kritik önemdeki Türk üreticileri şunlar: 1) AYESAŞ: F-35 savaş uçağının temel iki bileşeni olan füze uzaktan kumanda arabirimi ve panoramik kokpit ekranı elektronik kartlarının tek üreticisi olan Ankara merkezli Aydın Yazılım ve Elektronik A.Ş. (AYESAŞ)

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal