Dünya dikkatle takip edecek: 2022 Ağustos FED toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz kararı ne olacak?

ABD Merkez Bankası’nın (FED) Ağustos ayı faiz toplantısı, ekonomi dünyasının gündemini meşgul etmeye devam ediyor. ABD’nin enflasyonla mücadelesi sonrasında FED’in alacağı ekonomik kararlar merakla bekleniyor. Peki 2022 Ağustos FED toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz kararı ne olacak?

11.08.2022-11:28 - (Son Güncelleme: 11.08.2022-11:28)

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşanan yüksek enflasyon sebebiyle ABD Merkez Bankası (FED), enflasyona karşı mücadele etmek adına faiz arttırımına gitmeye devam ediyor. Temmuz ayında yapılan toplantı sonrasında faizi 75 baz puan arttıran FED’in Ağustos ayında yapacağı toplantıda faiz konusunda nasıl kararlar alınacağı merak ediliyor. Peki 2022 Ağustos FED toplantısı ne zaman yapılacak? FED faiz kararı ne olacak? 

2022 Ağustos FED toplantısı ne zaman yapılacak?

ABD Merkez Bankası (FED) Ağustos ayı faiz toplantısı yapılmayacak. Ağustos ayını boş geçecek olan FED’in bir sonraki faiz toplantısını 21-22 Eylül 2022 tarihinde yapması bekleniyor. 

FED faiz kararı

FED faiz kararı ne olacak? 

Son zamanlarda ABD’de yaşanan yüksek enflasyon sebebiyle sıkı bir para politikası izleyen FED, Temmuz ayında aldığı kararla 75 baz puan faiz arttırımına gitmişti. FED’in bir sonraki toplantıda yine benzer bir karar  alacağı tahmin ediliyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal