DSÖ'den Korkutan Uyarı: Delta Varyantı Başa Bela Oldu!

Hindistan’da başlayıp tüm dünyada yayılımını sürdürürken Delta varyantına karşı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) iki doz aşı olanların bile dikkatli olması gerektiğini söyleyerek ciddi uyarılarda bulundu.

27.06.2021-11:10 - (Son Güncelleme: 27.06.2021-12:17) DSÖ'den Korkutan Uyarı: Delta Varyantı Başa Bela Oldu!

Koronavirüsle tüm dünyada mücadele devam ederken Hindistan’da yeni bir panik meydana geldi. Koronavirüsün mutanta uğradığı ve Delta varyantı olarak adlandırılan yeni oluşmuş bu virüs korku verici boyutlara ulaşmış durumda. Koronavirüsten çok daha hızlı bir şekilde yayıldığı söylenen Delta varyantına karşı daha dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunulurken aşı olanların bile bu virüse karşı daha temkinli olması gerektiğini belirten DSÖ giderek endişe verici boyutlara ulaşıldığının altını çizdi. 

Salgın kapsamında Delta varyantı ile ilgili çalışmalarına devam eden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Delta varyantını 'endişe verici' kategorisinde değerlendirmeye aldı.

DSÖ, mutasyona uğramış olan koronavirüsün yeni beliren virüs olan Delta varyantına karşı dikkatli olunması uyarısını yinelerken bu varyantın orijinal koronavirüsten çok daha hızlı yayıldığını açıkladı.

"İKİ DOZ AŞIYA GÜVENMESİNLER"

DSÖ’nün ilaç ve sağlık ürünlerinden sorumlu genel direktör yardımcısı Dr. Marangela Simao da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Etkileriyle koronavirüsten çok daha tehlikeli olduğunu belirten DSÖ aşı olunsa bile tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini söyleyerek eskisinden çok daha dikkatli olunması gerektiği konusunda ciddi uyarılarda bulundu. CNBC’de yer alan haberde Dr. Simao, ''İnsanlar iki doz aşı oldukları için kendilerini güvende hissetmemeliler. İki doz aşı olsalar da insanlar kamuya açık alanda maske takmaya devam etmeliler'' ifadelerini kullandı.

"TEK BAŞINA KORUMA SAĞLAMIYOR"

Bu oluşan yeni mutantlı virüse karşı çok daha dikkatli olunması gerektiğini ve aşının tek başına koruma sağlamadığını vurgulayan Dr. Simao, ''İnsanların sürekli maske takması ve havalandırılmış ortamlarda bulunması gerekiyor. El temizliğine önem verilmeye ve sosyal mesafeye devam edilmeli. Kalabalıklardan uzak durulmalı çünkü iki doz aşı olsalar da insanlar hastalığı bulaştırabilir.'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal