Dost ülkeyle yeni aşamaya geçildi: İlk temsilciliğini Ankara’da açtı

Türk SİHA’larına motor üreten Ukraynalı motor Sich Türkiye’de ilk ofisini açtı. Türkiye ile Ukrayna arasındaki yakın ilişkilerde yeni bir aşamaya geçildi. SİHA’lara motor üretimi yapan firma Ankara’da ofis açtı.

18.01.2023-12:45 - (Son Güncelleme: 18.01.2023-17:56) Dost ülkeyle yeni aşamaya geçildi: İlk temsilciliğini Ankara’da açtı

Türk İHA ve SİHA’ları son birkaç yıldır dünyanın dört bir yanından 30’a yakın ülkeden büyük talep görüyor. Azerbaycan’ın Karabağ’ı 3 yılın ardından tekrar geri alması sürecinde verdiği 44 günlük savaşta kullanılan Bayraktar İHA ve SİHA’ları etkili olmuştu. Ukrayna'nın savunmasında da deyim yerindeyse destan yazıyor.

Adına şarkılar bestelenen, TV programları yapılan Bayraktar'lar için en önemli işbirliği ise Ukraynalı sanayi devi Motor Sich ile yapılmakta.

Dostlukta yeni aşamaya geçildi

İlk temsilciğini Ankara'da açtı

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'nın en önemli sanayi merkezlerinden biri olan Zaporojiya Oblastı'nda üretilen Motor Sich, Türkiye'de ilk temsilciliğini Ankara'da açtı.

Geçen yıl ekim ayında şirketin CEO'su Vyacheslav Boguslaev'in, Rusya için çalıştığı iddiasıyla Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından tutuklanmıştı. kasım ayı başında da şirket Kiev Yönetimi tarafından Ukrayna Savunma Bakanlığı'na devredilmişti.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal