Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et
'Don Kişot'un Randevusu Benden
Dr. Ömer Aydın
'Don Kişot'un Randevusu Benden
20.01.2020 Pazartesi 16:50

'Suyu ucuzlatacağım' deyip zam yapan, 'otobüs ücretlerini indireceğim' deyip , bindiren, ‘ücretsiz süt vereceğim’ deyip, vaadini unutan 16 Milyonun Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı’na kişiye özel bir mektup vermek için dakikalarca fırsat kollayıp, amacına ulaşmış ama, özel randevuyu koparamayınca depresyona girmiş.

Muhterem Don Kişot, Kanal İstanbul’u yel değirmeni sanıp, saldırmaktan, Cumhurbaşkanı’mıza meydan okumaktan vazgeçip, etrafındaki Sanço Pançoları uzaklaştırabilirsen; söz, sana randevuyu ben alacağım.

BU İFTİRA ARŞI TİTRETİR

Baba dostumuz, kıymetli ağabeyim Sadık Albayrak, gazetecilikte, yazarlıkta, sıkı yönetim ve devlet güvenlik mahkemelerinde, hapishanelerde, geçirdiği 40 yılın ardından anjiyo olunca, topraktan geldik, toprağa gideriz anlayışıyla 2003 yılında, kendisine, kafasını dinleyeceği, bir huzur sığınağı, inziva evi yapmak üzere Boyalık Mahallesi’nde bir arazi satın almıştı.

Sadık Ağabey, araziyi satın aldığında bomboşmuş. Etrafını çevirip, prefabrik bir ev yapmış. Burada salatalık, domates, biber, patlıcan, fasulye, çilek, kabak gibi meyve ve sebzeler yetiştirmiş.   Üzüm, dut, armut, incir, fındık, muz, karayemiş, kivi, erik, muşmula, şeftali, yaban mersini gibi ağaçlar dikmiş. Tavşanlar, koyunlar, ördekler, tavuklar, Kangal köpekleri gibi hayvanlar beslemiş.

Haliyle bütün bunlar için arazi yetmemeye başlamış, 2012 yılında yanındaki arazi satılığa çıkarılınca orayı da satın almışlar. Bu konu o günlerde çeşitli gazetelerin Sadık Ağabey’le yaptığı röportajlarda yansımıştı.

2012 yılında Kanal İstanbul’un yer tespiti henüz kesinleşmemişti ve Silivri civarında planlanıyordu. 7 yıl süren araştırmalardan sonra, son güzergah 2018’de kesinleşti.

Bütün bunlar ortadayken bu arazi üzerinden Sadık Ağabey’e ve oğlu Berat Albayrak’a vurmak ne kadar ahlakİ? Bu iftira arşı titretir.

Muhaliflerin müptezelliği, 78 yaşındaki üstada iftira atacak kadar arş-ı alaya çıktı. Bu konunun üzerine mal bulmuş mağribi gibi atlayan müptezellere bir çift sözüm var; desteksiz ve aşağılık iftiralar sallamak yerine, Berat Albayrak’ı eleştirmek için daha somut ve inandırıcı malzeme bulun.


HAKAN, ÜZÜLME, SÜMÜKLÜ’NÜN ŞEFAATİ SANA YETER

Eski milletvekili ve futbolcu firari FETÖ’cü Hakan Şükür, Youtube kanalında yayınlanan videosunda, ABD’de güvendiği insanlar tarafından dolandırıldığını açıkladı.

Şükür “Amerika'da yaşarken çok güvendiğimiz arkadaşlarımızla dolandırılmaya varan şeyler yaşadım ben.

Ben buraya kendi çapımda çocuklarımın sigortasını bozarak, İsviçre'de biraz da birikimimizi getirmiştik. Bunların hepsini kaybettik. Esnaflık bilmediğimiz için lisan bilmediğimiz için bazı hatalar yaptık, yanlışlar yaptık kaybettik.
Bunların içerisinden çıkabilmek çok zor. Yani bir tarafta ciddi sıkıntılar yaşıyorsunuz, Türkiye'den gelmişsiniz, ayakta kalmaya çalışıyorsunuz, güvendiğiniz insanlarla bir şey yapalım derken bir de onlardan tokadı yiyorsunuz. Sınav içerisinde sınav derler ya öyle bir şey.

Bunları yaşamak beni ve ailemi tabi ki çok yıprattı. İçe kapandık. Kimseyle görüşmüyoruz. Çocuklarımızın eğitimine kendimizi adadık.” şeklinde ağlaşıyor.

Hakan, keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. Üzülme, Dünya malı Dünya’da kalır. Sümüklü’nün şefaati sana yeter.

HSK’NIN İMAJI

Darbe davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan TFF Başkanı Nihat Özdemir’in kayınbiraderi, eski Korgeneral Metin İyidil hakkında verdiği beraat ve tahliye kararıyla ülke gündemine oturan Ankara Bölge İdare Mahkemesi 20. Ceza Daire'sinin Başkanı eski askeri hakim Hulusi Gül'ün FETÖ mensubu olduğuna dair çeşitli iddia dillendiriliyor.


İyidil kararından sonra, Hakimler ve Savcılar Kurulu 20. Ceza Dairesi heyetini başka illere atadı, bu arada haklarında inceleme başlattı.

HSK, heyetin verdiği karardan şüphelenerek, bu “cezayı” kestiğine göre, söz konusu 20. Ceza Dairesinin bugüne kadar sonuçlandırdığı diğer dosyalar ne olacak?

Ayrıca bu heyetin gittikleri illerde “Yanlış” karar vermemeleri nasıl sağlanacak?

Bu olayla, HSK’nın FETÖ ile mücadele konusundaki prestiji ciddi manada yara almıştır.

Benden söylemesi.

BELÇİKA SOSYALİST PARTİSİ’NİN MHP DÜŞMANLIĞI

Belçika'da, Brüksel hükümetinin eski bakanlarından Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, Avrupa Birliği (AB) kurumlarının daveti üzerine Brüksel'e gelen iki MHP'li belediye başkanı ile görüştüğü, bu iki belediye başkanının, "aşırı sağcı Bozkurtlar hareketi ile bağlantılı olduğu" gerekçesiyle Sosyalist Parti'den (PS) ihraç edildi.

AB kurumları tarafından davet edilen CHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, MHP'li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, AKP'li Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, AKP'li Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, MHP'li Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Emir Kır'ı makamında ziyaret etti. Kır, ziyaret sırasında çekilen bir fotoğrafı, sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğrafta MHP'li Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık'ın da yer alması, Kır'ın mensubu olduğu PS'de rahatsızlık yarattı.

Kır, belediye başkanları ile görüştüğünü ancak bu kişileri kendisinin davet etmediğini belirterek olayı, "değerlendirme hatası" olarak yorumladı.

Masum bir görüşme Belçika’da ihraç sebebi sayılırken, bizde teröre yardım ve yataklık yapanlar kutsanıyor.

İNCE BIYIK SORUNU

ABD ile Güney Kore, Büyükelçi Harry Harris’in “ince bıyıkları” nedeniyle diplomatik bir kriz yaşıyor.

Bıyıkların, sömürge döneminin Japon yöneticilerini anımsattığını söyleyen Güney Koreliler, bunun “hakaret” olduğunu söylüyor. Harris’in Japon kökleri de krizi tetikliyor.

Güney Koreliler, Harris’in Japonya’ya dayanan kökeninin ve bıraktığı ince bıyığın kendilerine Japon sömürgesi altındaki dönemi hatırlattığını ve bu nedenle hakarete uğramış gibi hissettiklerini belirtti.

“İnce bıyık sorunu”nun yeni bir uluslararası krize dönüşmeden çözümlenebilmesi için taraflar arasında yoğun diplomatik temaslar sürüyor.