Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Doğu Perinçek'e İstifa Şoku

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül, Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayları Doğu Perinçek’in, HDP ile ilgili düşünceleri üzerine istifa etti.

14.05.2018-17:01 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-16:50) Doğu Perinçek'e İstifa Şoku

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül, Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayları Doğu Perinçek’in, HDP ile ilgili verdiği karar nedeni ile Diyarbakır, Batman ve Kızıltepe parti teşkilatlarının istifa ettiği yönünde açıklama yaptı. Selahattin Gönül, 24 Haziran seçimlerinde HDP’ye destek vereceklerini ifade etti.

VATAN PARTİSİ’NDE İSTİFA

Vatan Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve ayrıca Diyarbakır İl Başkanlığı görevi yapan Selahattin Gönül ve beraberinde bulunan bazı parti yöneticileri bugün düzenlemiş oldukları basın toplantısında Vatan Partisinden istifa ettiklerini açıkladı

SEÇİLİRSEK HDP KAPANACAK

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül, Diyarbakır ilçe teşkilatında yalnızca 1 kişinin partiden istifa etmediğini ifade ederek şu açıklamayı yaptı, "Doğu Perinçek’in 'Cumhurbaşkanı seçildiğimde HDP’yi kapatacağız' açıklamasını yönetim olarak yaptığımız toplantıyla değerlendirdik. Diyarbakır, Batman ve Kızıltepe teşkilatıyla birlikte görüştük. Bu söylemlerin bizi rahatsız etmesinden dolayı istifa kararı aldık. Bir arkadaşımız hariç.

OYUMUZU HDP’YE VERECEĞİZ

Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül Doğu Perinçek’in açıklamasından dolayı oylarını HDP’ye vereceklerini söylerken şu ifadeleri kullandı ‘’ 6 milyon oy almış bir partiyi kapatma lüksün yoktur. Ama siz herşeyi teröre bağlarsanız, bu ülkede ne barışı ne de huzuru sağlarsınız. Bu ülkenin barışa ihtiyacı var, savaşa değil. Genel Başkan’ın bu söylemlerini değiştirmesi gerekiyor. Buna devam ederse yüzde 1 oyu vardı, 0,1’e düşer. Türkiye’de 6 milyon insan HDP’ye oy verdi. Kimse silah zoruyla oy vermedi veya PKK’nın zoruyla gelip vermedi. Benim oyum HDP’yedir. 90 kişi istifa ettik. Toplu halde HDP’ye oy vereceğiz"

Doğu Perinçek'in HDP'yi kapatacağız demesinin ardından parti delegelerinin istifa edip HDP'ye oy verceklerini açıklaması ise Vatan Partisi delegleri hakkında farklı düşünceler oluşmasına neden oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;