Doğalgaz borularını boyamak yasak mı?

Evlerinin renginden farklı bir renkte olan doğalgaz borularını evleriyle aynı renkte boyamak isteyenler Doğalgaz borularını boyamak yasak mı? sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte konu hakkında merak edilenler...

25.03.2022-20:09 - (Son Güncelleme: 25.03.2022-20:09) Doğalgaz borularını boyamak yasak mı?

Normal borulara göre daha dayanıklı bir yapıya sahip olan doğalgaz boruları bazı insanlar tarafından evlerinin rengine benzemesi amacıyla boyanabilmektedir. Fakat bazı boyalarda bulunan yanıcı ve patlayıcı özellikli maddelerin doğalgaz borularıyla temas etmesi felaket yaratacak durumların fitilini ateşleyebilir. Bu nedenle özellikle apartmanların içerisinde bulunan doğalgaz borularının boyanmasının doğru olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar ‘’Doğalgaz borularını boyamak yasak mı?’’ sorusunun yanıtlarını bulmaya çalışıyor.

Doğalgaz borularını boyamak yasak mı?

Doğalgaz borusu

Boşluksuz bir metalden üretilen doğalgaz borularının üretim kriterleri TSE ve İGDAŞ kurumları tarafından belirlenmektedir. Doğalgaz borularının boyanma şekli klasik borulardan farklı olarak gerçekleştirilir. Çünkü diğer borularda kullanılan boyalar doğalgaz borularının üzerinde tutulamaz.

Doğalgaz borularının boyanıp boyanmayacağı konusunda karar İGDAŞ mühendislerindedir. İGDAŞ mühendislerinin doğalgaz borusunun markasına ve uygunluk belgesine bakması ve onay vermesi halinde doğalgaz borularının boyanması mümkün olacaktır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal