Doğalgaz faturası destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Başvurular devam ediyor mu? Doğalgaz destek ödemeleri için son fırsat!

Pandemi sürecinde işsiz kalan ve geçin sıkıntısı çeken birçok aileye devlet desteği yapılıyor. Bu yardımlardan bir yenisi de doğalgaz desteği adıyla yapılıyor. Doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan ve doğalgaz yardımına başvuru yapan ailelere 450 ila 1500 TL arası destek sağlanacak. Birçok kişiyi ilgilendiren bu yardım kampanyasına başvurmak isteyenler, kampanyanın detaylarını araştırmaya başladı.

20.03.2022-21:33 - (Son Güncelleme: 20.03.2022-21:34) Doğalgaz faturası destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Başvurular devam ediyor mu? Doğalgaz destek ödemeleri için son fırsat!

Doğalgaz desteği olarak açıklanan yardım kampanyası, doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan ailelere yardım etmek amacıyla başlatıldı. Enflasyon ve geçim sıkıntısının zirve yaptığı bu günlerde, doğalgaz yardımı adıyla açıklanan yardım kampanyasını duyanlar, kampanya detaylarını araştırmaya başladı.

Doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan aileler, ısıl harita verileri göz önüne alınarak 450 ila 1150 TL arası destek ödemesi alabilecek.

Doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan kişiler, yardım kampanyasına E-devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapabiliyor. Başvuru sonrası yardım edilecek olan kişilerin hesaplarına Mart ayının sonunda destek ödemeleri yatırılacak. Başvuru yapan ve yardım şartlarına uygun olan 4 milyon ailenin hesaplarına destek ödemeleri yatırılacak.

Fatura Destek Ödemesi

Doğalgaz destek ödemelerine ek olarak, kronik ve yaşam destek cihazına bağlı hastası olan aileler için de verilen ödemelere yüzde 5 oranında ilave yapılacak. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılacak bu yardım Mart ve Ekim aylarında yapılmak üzere iki defa gerçekleştirilecek.

Destek ödemeleri PTT hesaplarına yatırılacak!

Doğalgaz yardım ödemesi başvuruları hala devam etmekle birlikte, destek ödemesi almaya hak kazanan kişilerin ödemelerini nasıl alacakları da merak konusu oldu. Yapılan başvuruların ardından yardım ödemesi alma şartlarını karşılayan kişilerin ödemeleri PTT hesaplarına yatırılacak. PTT kartı olmayan kişiler ise kendilerine en yakın PTT şubesine giderek destek ödemelerini alabilecek. Sınırlı bir süre için yapılan doğalgaz destek ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, başvuru süreci bitmeden evvel yardım kampanyasına başvuruda bulunmalıdır..

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal