Dodurga'da neden seçim oldu, seçimi kim kazandı? Dodurga'da seçim sonuçları açıklandı: Deva Partisi'nin oyları ise dikkat çekti!

Çankırı'nın 8 yılın ardından yeniden belde statüsü kazanan Dodurga'da yapılan seçimde, resmi olmayan sonuca göre belediye başkanlığını AK Parti'nin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı.

04.07.2022-10:17 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-11:12) Dodurga'da neden seçim oldu, seçimi kim kazandı? Dodurga'da seçim sonuçları açıklandı: Deva Partisi'nin oyları ise dikkat çekti!

Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklama doğrultusunda, Tüm Dodurga halkına selamlarını ileterek, 'Çankırının Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, yüzde 87,02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakımızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Dodurga halkına selam ve muhabbetlerimi iletiyorum' şeklinde ifadelerde bulundu. 

Dodurga beldesinde saat 08.00'de başlayan oy verme işlemleri 17.00'de sona erdi. 1411 seçmenin yer aldığı beldede sandıkların açılmasının sonrasında oy sayımına başlandı. AK Parti'nin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkcı 979, Tekrardan Refah Partisi adayı Hakan Kuşcu 47, Adalet Partisi adayı Emine Yayla 24, Demokrasi ve Atılım Partisi adayı Şerafettin Kaplan 23, Memleket Partisi adayı Osman Dede 22, Saadet Partisi adayı İbrahim Çolak 16, Türkiye Değişim Partisi adayı Kamil Erdoğdu 14 oy aldı, Demokratik Sol Parti adayı Namık Kaya'ya ise oy çıkmadı. Deva Partisi adayının 23 oy alması ise sosyal medyada viral oldu.


'Büyük bir zafere imza attı'

Kesin olmayan sonuçların sonrasında açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "Bugün hakikaten çok önemli bir seçime tanık olduk. Bütün Türkiye’nin gözü kulağı Dodurga’daki seçimlerdeydi.' dedi ve büyük bir zafer alındığına değinerek, 'Bu seçimin zaferini ve 2023 Haziran seçimlerinin hakikaten işaret fişeğini Dodurgalılar Türkiye'ye ve dünyaya ilan etti. Bu sonuç hayırlı olsun. AK Partimizin adayı, Cumhur İttifakı’mızın adayı Hasan Hüseyin Kaşıkcı oyların yaklaşık yüzde 90’ına yakınını tek başına alarak büyük bir zafere imza attı, hayırlı olsun. Hakikaten bu manada her 10 kişiden 9’u AK Parti ve Cumhur İttifakı’na ‘evet’ dedi" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yüzde 87'nin üzerine oy alındığını vurgulayarak, 'Sipariş seçim anketlerine değil milletin iradesine, milletin oyuna bakmak gerekiyor. Sandık sonuçları hakikaten 2023 Haziran ayına kadar bütün Türkiye’ye emsal olacak. Bu sebeple ben bütün Dodurgalılara, Dodurga halkına, Cumhur İttifakı adına teşekkürlerimi sunuyorum.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Demokratik, şeffaf bir seçim gerçekleştirdik. Herkes bu konuda kendi mesajını Dodurga’da ortaya koydu ve milli iradenin tecelli ettiği sandıktan yüzde 87’nin üzerinde bir sonuç ortaya konmuş oldu. Yüzde 87'nin üzerinde yaklaşık yüzde 90’a varan bir destekle AK Parti’nin, Cumhur İttifakı’nın adayı Hasan Hüseyin Kaşıkcı, belediye başkanı oldu hayırlı ve uğurlu olsun' açıklamasında bulundu.


'Hizmet için gayret sarf edeceğiz'

Kesin olmayan sonuçlar doğrultusunda belediye başkanı olan Hasan Hüseyin Kaşıkcı ise 'İl, ilçe ve belde teşkilatlarımızla beraber güzel bir seçim çalışması geçirdik. Bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Dodurga halkına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber güzel bir seçimi sonlandırdık.' dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Dün olduğu gibi bugün de sizlerle beraber ulaşamadığımız neresi varsa en güzel şekilde bu hizmeti 2024’e kadar götürme noktasında el birliği yaparak, daha fazla çalışarak ulaşamadığımız bütün hanelere daha güzel noktada hizmet verme noktasında gayret sarf edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum' şeklinde konuşma yaptı.

Sonrasında ise, Akbaşoğlu ve beraberindeki partililer belde meydanında seçim zaferini kutladı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal