Sonar seçim anket sonuçlarını kamuoyuna sundu! Sonuçlar dikkat çekici!

İlk Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz? sorusu üzerine SONAR anket firması yaptığı çalışmanın sonuçlarını kamuoyuna sundu. Anket sonuçlarında en üstte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer aldığı görüldü.

27.06.2022-17:03 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-17:03) Sonar seçim anket sonuçlarını kamuoyuna sundu! Sonuçlar dikkat çekici!

Türkiye, gündeminin ana maddeleri arasında seçim konuları yer alıyor. Gündem de yoğun bir şekilde seçim konuları konuşulurken anket firmaları da yaptıkları çalışmaların sonuçlarını bir bir açıklamaya devam ediyor. Araştırmacı anket firması olan SONAR firma, son yaptığı seçim anketinin sonuçlarını kamuoyuna açıkladı. Gerçekleştirdiği ankette "İlk Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz?" sorusunu sordu. Ankete katılan katılımcılar sorulan soruya tek tek cevap verdi. 

Ankete göre

İlk Cumhurbaşkanlığı seçiminde kime oy verirsiniz?  sorusu üzerine SONAR anket firması yaptığı çalışmanın sonuçlarını kamuoyuna sundu. Anket sonuçlarında en üstte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer aldığı görüldü. Kararsız ve cevapsızlar orantısal olarak dağıtıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, %40.2 oy alırken Kılıçdaroğlu ise %4.3'te kaldığı görüldü.

Erdoğan ilk sırada

SONAR tarafından yapılan ankete göre Erdoğan, en yakın rakibi  olan Mansur Yavaş'ın önünde yer aldığı kaydedildi. Yavaş'ın oy oranı %17.8 olarak görüldü. Meral Akşener bu ankette %10.4 oy alırken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, %10.1 oranında oy aldı. Selahattin Demirtaş %4.6 oy alırken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyu ise %4.3'te kaldı. MHP lideri Devlet Bahçeli'ye %2.2 oy çıkarken Muharrem İnce %2.1, Ali Babacan %1.7, Fatih Erbakan %1.6, Ümit Özdağ %1.4 oranında oy alırken. CHP'den ihracı istenen Tanju Özcan da %1.2 oy aldı.

SONAR'ın anketine göre AK Parti'nin oyu %32.3 olurken CHP'nin oyu %23.1 olarak kamuoyuna sunuldu. İYİ Parti %19 oy alırken HDP %7.5, MHP de %7.1 oy aldığı kaydedildi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal