Dizin Ne Demek?

Dizin kelimesi ile günlük hayatta karşılaşsak da anlamını hatırlamakta yada tahmin etmekte zorlanabiliriz. İlk kez bile duyabileceğimiz kelimelerden biri de dizin kelimesidir. Peki dizin ne demek? Dizin ne anlama gelmektedir?

01.02.2021-18:31 - (Son Güncelleme: 01.02.2021-18:31) Dizin Ne Demek?

Son günlerde anlamı en çok merak edilen kelimelerden biri de dizin kelimesidir. Birçok kullanıcı dizin kelimesinin ne anlama geldiğini merak ediyor. Peki dizin kelimesi TDK'ye göre ne demek? Dizin kelimesinin anlamı ne? İşte detaylar...

Dilimizde uzun zamandır yer edinen ve günlük hayatta karşılaştığımız kelimelerden biri olan dizin, Türk Dil Kurumu Sözlüğü (TDK) tarafından da tanımlanmıştır. Çeşitli ve farklı anlamları bulunan dizin, kullanıldığı cümleye göre anlamında farklılık gösterebilir.

Dizin kelimesi; bir kitabın veya derginin kişi, konu, yer adı vb. bakımından içindekileri yer numarasıyla belirten ve eserin arkasında yer alan alfabetik liste olarak tanımlanmakla birlikte endeks, indeks, fihrist anlamlarına da gelmektedir.

Bunun yanı sıra belli bir konuda çıkan kitap, dergideki yazılarla ilişkiyi sağlayan ve ayrı bir kitap veya süreli yayın biçiminde çıkan eser olarak da ifade edilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal