Ayliz Ne Demek?

Türkiye'de kullanılan pek çok isim bulunmaktadır. Ancak bazı isimler nadir kullanıldığından dolayı anlamları da merak edilmektedir. Ayliz ismi de bunlardan bir olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ayliz isminin anlamı ne?

01.02.2021-16:48 - (Son Güncelleme: 17.09.2021-15:54) Ayliz Ne Demek?

Özellikle Seni Çok Bekledim dizisi ile gündeme gelen Ayliz ismi, son zamanlarda anlamı en çok merak edilen isimlerden biri oldu. Kullanıcıların sıklıkla aradığı isim olan Ayliz, aileler için son dönemler içerisinde sıklıkla çocuklarına koymayı düşündükleri isimler arasında yer alıyor. Peki Ayliz ne anlama geliyor? Ayliz isminin anlamı ne? İşte bu soruların cevabı...

AYLİZ İSMİ NE ANLAMA GELİYOR?

Ayliz ismi, Farsça kökenli bir isim olup Türk Dil Kurumu Sözlüğü'nde yer almamaktadır. Kız çocukları için tercih edilmekle birlikte Türkiye'de nadir kullanılan isimlerden biridir.

Kelime anlamı olarak ay parıltısı, cennetteki bir bahçe olarak tanımlanmaktadır. Bunun yanı sıra Cennet'te yaşayan en güzel hurinin adı olarak da bilinmektedir. Anlamına ilişkin bilgilerde kesinlik olmamakla birlikte Ayliz ismi Kur'an'da geçmemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal