Eşref Saati Ne Demek?

Günlük hayatta karşımıza çıkan fakat çoğu kez anlamını bilmediğimiz deyimlerden biri de eşref saati. Pek çok kişi eşref saatinin ne demek olduğunu merak ediyor. Peki eşref saati ne demek? Eşref saati ne anlama geliyor?

01.02.2021-16:27 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-17:40) Eşref Saati Ne Demek?

Özellikle son zamanlarda dizilerde ve filmlerde geçmekte olan eşref saati deyimi, anlamı merak edilen tamlamalar arasında kendisine yer bulmaktadır. Türk Dil Kurumu Sözlüğü (TDK) 'nde de sıklıkla aratılan eşref saatinin anlamı nedir?

Eşref saati ne anlama geliyor? Eşref saati hangi durumlar için kullanılır? İşte, eşref saati deyiminin anlamı.

EŞREF SAATİ NE ANLAMA GELİYOR?

Türkiye içinde bulunmuş olduğu coğrafya neticesinde pek çok farklı kültüre ev sahipliğinde bulunmuştur. Bu durumun en büyük getirisi ise çeşitli kültürler ile beslenerek zenginleşen bir dil yapısına sahip olmaktır. 

Bundan ötürü dilimizde kullanılan ve sıklıkla da karşımıza çıkmasına rağmen anlamını bilmediğimiz deyimler de bulunuyor. Eşref saati de bunlar birisidir.

eşref saati

Türk Dil Kurumu Sözlüğü'nde bulunan açıklamada Eşref saati; bir işin olumlu yola girmesi için en uygun zaman yahut iş görecek kimsenin ters bir şekilde davranmayarak, güçlük çıkarmayarak uysallık göstermiş olduğu zaman olarak ifade edilmiştir.

Eşref kelimesinin tek başına ise en onurlu, en şerefli anlamı bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal