Sultan Melikşah Nasıl Öldü?

TRT 1'de yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ile tekrar gündeme gelen konulardan biri de Sultan Melikşah'ın hayatı oldu. Kullanıcıların en çok arttığı soruların başında ise Sultan Melikşah'ın nasıl öldüğü geldi. Peki Büyük Selçuklu Sultanı Melikşah nasıl öldü? Sultan Melikşah kimdir?

01.02.2021-17:40 - (Son Güncelleme: 01.02.2021-17:40) Sultan Melikşah Nasıl Öldü?

Taht hayatı boyuncu Büyük Selçuk Devletini ayakta tutabilmek ve devlet sınırlarını genişletmek için mücadele eden Sultan Melikşah, içeride ve dışarıda birçok düşmanla savaşmıştır.

Devlet içinde isyanlar, dışında ise düşmanla mücadele ederek Türk tarihinin en güçlü hükümdarlarından biri olmuştur. Sultan Melikşah kimdir? Melikşah nasıl ölmüştür?

SULTAN MELİKŞAH KİMDİR?

Babası Sultan Alparslan'dan sonra Büyük Selçuklu Devleti'ne hükümdar olan Sultan Melikşah, 1072 ile 1092 yılları arasında tahtta kalmış ve 20 yıl boyunca saltanatını sürdürmüştür.

Amcası Kavurt'un isyan etmesinden sonra isyanı bastırmış ve amcasını boğarak idam ettirmiştir. Tahtta olduğu süre boyunca da siyasi bağlantılar kurarak hâkimiyet alanının genişletemeye çalışmıştır.

Büyük Selçuklu Devleti, en geniş sınırlarına Sultan Melikşah zamanında ulaşmıştır. Tahttaki son yıllarında ise Bâtıniler adındaki isyancı gruplar ile mücadele etmiştir. Ancak 38 yaşında uğradığı suikast ile zehirlenerek ölmüştür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal