Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan sevindiren umre açıklaması geldi: Ramazan'dan sonra tekrar başlıyor!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı’nın ardından şevval umresiyle birlikte umre turlarına tekrardan başlanacağını söyledi.

16.04.2022-16:33 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-16:41) Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan sevindiren umre açıklaması geldi: Ramazan'dan sonra tekrar başlıyor!

Pandemi sebebiyle 2 senedir yapılamayan Umre turlarının bu yıl yapılacağı tahmin ediliyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, konuyla ilişkili olarak geçen günlerde önemli açıklamalar yapmıştı. Erbaş, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Dr. Tevfik er Rabia ile üç hafta önce umre konusuyla alakalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini anımsatarak Rabia'ya Türkiye'de Kovid-19 vaka sayılarının iyiden iyiye düştüğünü ve umre ziyareti yapmak isteyen vatandaşların bulunduğunu aktardığını ifade etmişti.

Umrede yaş sınırı yok

Erbaş, bundan sonra isteyen her vatandaşın umre ziyareti gerçekleştirebileceğinin altını çizerek, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak umre turlarını ramazan sonrası için planlamaya başladık. Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulunun yapacağı toplantıda, umre ücretini netleştireceğiz. Umrede yaş sınırı yok." şeklinde konuşmuştu. Bu açıklamalardan kısa bir süre sonra Erbaş umreyle ilgili yeni bir açıklama daha yaptı. Sosyal medya hesabın üzerinden açıklamalarda bulunan Erbaş, koronavirüs sebebiyle yapılamayan umre turlarının Ramazan Bayramı'yla birlikte tekrardan başlayacağı müjdesini verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan sevindiren umre açıklaması geldi: Ramazan'dan sonra tekrar başlıyor!

Detayları paylaşacağız

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Kovid-19 salgını nedeniyle 2 yıldır yapılamayan umre turlarımıza Ramazan Bayramı'nın hemen ardından şevval umresi ile yeniden başlayacağız. 19 Nisan'da düzenlenecek Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulunun ardından detayları vatandaşlarımızla paylaşacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal