Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert çıkış: 'Ağlamayın, adam gibi cevap verin!'

Mitçotakis'in önceki günlerdeki ifadeleri doğrultusunda ve son dönemlerde yaşanan gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan sert açıklama geldi. Çavuşoğlu, Atina yönetimini uyararak "adam gibi cevap ver" ifadelerini kullandı.

07.06.2022-15:24 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-15:24)

Ege adalarının statüsünü bozan Yunanistan, Türkiye karşıtı lobi çalışmalarının yanı sıra son dönemde Ankara'yı hedef alan açıklamalarda bulunuyor. Batı'dan güç alan Yunanistan lideri Miçotakis, Türkiye'yi her fırsatta hedef göstermeye devam ediyor.

"Adam gibi cevap ver"

Mitçotakis'in önceki günlerdeki ifadeleri doğrultusunda ve son dönemlerde yaşanan gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan sert açıklama geldi. Çavuşoğlu, Atina yönetimini uyararak "adam gibi cevap ver" ifadelerini kullandı.

"Yunanistan bu ihlalden vazgeçmezse adaların egemenliği tartışılır"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın her fırsatta Türkiye karşıtlı söylemlerde bulunduğunun altını çizerek, Yunanistan'ın bu tavrını "aşağılık kompleksi" olarak nitelendirdi. Çavuşoğlu, Yunanistan'ın hukuki bir şekilde cevap verememesini ifade ederek "Lozan ve Paris Antlaşmasıyla silahlandırmama koşuluyla kendisine verilen adaların statüsünü ihlal etmesi, bizim de bu ihlali uluslararası hukuk çerçevesinde gündeme getirmemiz. Yunanistan bu ihlalden vazgeçmezse adaların egemenliği tartışılır. Bu kadar açık net. Anlaşmalara uyacaksın. Sürekli herkese ders vermeye çalışıyorsun ama anlaşmalar ortada. Hukuki şekilde cevap veremedikleri için agresifleşiyorlar." açıklamalarında bulundu. 


"Ağlamak konusunda çok başarılılar"

Bakan Çavuşoğlu, açıklamalarında haksız olsalar bile ağlamak konusunda çok başarılılar diyerek, "Bu aşağılık kompleksinin yansıması. Ben her gün çıkıp Yunanistan'a saldırmıyorum. Öyle bir ihtiyacım da yok. Halkın benden öyle bir beklentisi de yok. Bir konuda çok başarılılar. Ne kadar haksız olsalar bile ağlamak konusunda çok başarılılar. Yüzünüze sarılırlar arkanızı döndüğü zaman nefret, kin, yalan, iftira; bunlar siyasetçi ve ülkelere yakışan tavırlar değil." ifadelerine yer verdi.

"İhlal bitmezse egemenliği tartışırız"

Bakan Çavuşoğlu, "ihlal bitmezse egemenliği tartışırız" diyerek, "Yunanistan bizim yazdığımız mektuplara adam gibi cevap versin. İhlal gerekçelerinin hiçbiri geçersiz değil. İhlal bitmezse egemenliği tartışırız." açıklamalarda bulundu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal