Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a sert tepki: 'Aksi takdirde egemenlik savaşı başlar!'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'a karşı sert teki gösterdi. Çavuşoğlu, '"Aksi takdirde egemenlik savaşı başlar" ifadelerini kullandı.

31.05.2022-13:39 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-13:39)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gündeme dair açıklamalarda bulunurken, Yunanistan'a karşı sert teki gösterdi. Çavuşoğlu, açıklamalarında Yunanistan'ın adaları silahlandırmasına yönelik hareketine sert açıklamalarda bulundu. 

"Biz gerekli uyarılarımızı yaptık"

Çavuşoğlu, Yunanistan'ın adaları silahlandırdığına dikkat çekerek, "Lozan ve Paris anlaşmaları ile Yunanistan'a verilen adalar. Her iki anlaşmada da aynı şart var. Yunanistan bu adaları silahlandırmayacak. Fakat silahlandırmaya başladılar ve önce inkar ettiler sonra kabul ettiler. Dediler ki Türkiye'den tehdit var. Sonuçta Türkiye olarak biz gerekli uyarılarımızı yaptık. BM'ye iki tane mektup gönderdik. Birincisinde Yunanistan'ın bu adaları silahlandırdığını ikicisinde daha detaylı şekilde hukuki olarak izah ettik." ifadelerini kullandı.


"Aksi takdirde egemenlik savaşı başlar"

Çavuşoğlu, açıklamalarına devam ederken, "Yunanistan'ın bu adaları silahsızlandırması gerekir. Aksi takdirde egemenlik savaşı başlar. Yunanistan geri adım atmazsa adaların bağımsızlığını tartışmaya açarız." dediği kaydedildi. 

"Genel karaktersizlik yapısı"

Yunanistan lideri Miçotakis'in açıklamalarına da değinen Çavuşoğlu, "Aslında kusura bakmasınlar da biraz açık konuşacağım. Genel karaktersizlik yapısı biz bunu çok yaşadık. Toplantı öncesi gelir öper sarılırlar sonra toplantıya girince Türkiye'ye çok ağır ithamlarda bulunurlar." ifadelerine yer verdi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal