Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun NATO'ya terörle mücadele mesajı! 'Terörün her türü ile mücadele edilmesine yönelik kararlılık konseptte yer almalıdır'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın sonrasında düzenlenmiş olan ortak basın toplantısında net konuştu. İşte haberin detayları...

27.05.2022-14:01 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-14:01)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Romanya-Polonya Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın sonrasında Romanya Dışişleri Bakanı Aurescu ve Polonya Dışişleri Bakanı Rau ile birlikte ortak basın toplantısı düzenlemiştir. 

Çavuşoğlu’ndan terörle mücadele mesajı 

NATO'da hazırlanmış olan yeni stratejik konsept konusu hakkında konuşma yapan Bakan Çavuşoğlu, "Terörün her türü ile mücadele edilmesine yönelik kararlılık konseptte yer almalıdır" diye net bir mesaj verdi. 

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurusu 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği başvurusuna yönelik şu ifadelere yer verdi: 

"Türkiye'nin tavrı nettir. Liderlere tutumumuzu ilettik. Bu iki ülke terör örgütleriyle ilişkili. Terör örgütlerine verdikleri desteği belgelerle paylaştık. Heyetler bu belgeleri aldılar. Şimdi bu ülkelerden somut adımlar atmaları yönünde cevap bekliyoruz. Türkiye'yi nasıl olsa ikna ederiz gibi bir yaklaşım doğru olmaz. Bizim beklentimiz imkansız bir beklenti değil. NATO'ya üye olmak istiyorlarsa terör örgütleriyle bağlantılarını kesmek zorundalar. Biz ülkenin ismini değiştirmesini istemiyoruz. Bizim talebimiz gayet meşru. Ayrıca bize yönelik savunma sanayi kısıtlamalarını kaldırmaları gerekiyor. Bunlar dost ülkelere yapılacak şey değil." şeklinde ifade etti.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal