Yunanistan basınında endişe hakim! 'Adaları işgal edecekler!'

TSK'nın öncülüğünde 37 ülkenin katılımıyla İzmir'de tatbikat gerçekleştirildi. EFES 2022 adıyla düzenlen tatbikata Azerbaycan'ın özel kuvvetler birlikleri katılmasıyla Yunanistan'da panik etkisi yarattı.

04.06.2022-11:57 - (Son Güncelleme: 04.06.2022-11:57)

TSK'nın öncülüğünde 37 ülkenin katılımıyla İzmir'de tatbikat gerçekleştirildi. EFES 2022 adıyla düzenlen tatbikata Azerbaycan'ın özel kuvvetler birlikleri katılmasıyla Yunanistan'da panik etkisi yarattı. Yunan basınında çıkan haberlere göre Türkiye'nin Azerbaycan özel kuvvet askerlerini "Yunanistan'ı işgal etmek için kullanacağını" iddia etti. Türkiye'nin Ege'de ilk kez bir Libya savaş gemisiyle tatbikat yapması Yunan basınında büyük ses uyandırırken endişe hakimdi.

Yunanistan kamuoyunda panik hakim

Yunan televizyon kanalı olan Mega TV'de çıkan haberde tatbikata Libya, Azerbaycan, Pakistan ve komşu ülke Arnavutluk'un gibi ülkelerin katılmasına vurgu yaparken ülkelerin özel kuvvet birliklerinin Türk ordusu tarafından eğitildiği dile getirildi. Haberin devamında ise bu ülkelerin Yunan adalarına çıkması için görevlendireceği iddiasında bulunurken bu kamuoyunda paniğe yol açtı. 

Yunanistan kamuoyunda panik hakim

"Azerileri Ege'ye alıştırıyor"

Yunan televizyon kanalında konuyla ilişkin yapılan haberde "Libya'nın hücumbotu 'Şafak' gemisi, tatbikata katılmak için Türkiye'ye geldi. Bu açıkça bir meydan okuma. Türkiye'nin 4. Sondaj Gemisi, Girit açıklarında sondaj yapabilir. Libya, Girit açıklarını Türk deniz sınırları içinde kabul ediyor. Sondaj egemenlik anlamına gelir. Türkiye Girit açıklarında sondaj yaparsa, egemenliğimizi kaybedebiliriz." Greek City Times ise "Türk ve Azeri özel kuvvet birlikleri Yunan adalarını ele geçirme tatbikatı gerçekleştirdiler" başlıklı haberinde Türkiye'yi akıl dışı suçlamayla karalamaya çalıştı. Pro News ise "Azerbaycan Karabağ zaferinin borcunu ödemek istediği için Ankara, Azerileri Ege'ye alıştırıyor" ifadeleri kullanıldı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal