Yunan Vekili Türkiye korkusu sardı! 'Türk dronelarını çoktan düşürmeliydiniz'

Türkiye'nin gücü karşısında korkusunu dile getiren Yunan vekili Kiriakos Velopulos önemli açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları...

03.06.2022-11:02 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-14:12)

Hüsna Gizem Güven| Özel Haber

Yunan vekil Kiriakos Velopulos Türkiye’nin Avrupa’nın yanı başında Çin inşa ettiğini dile getirerek, ‘’Erdoğan yaklaşık sekiz yıldır Avrupa'nın yanı başında bir Çin inşa ediyor, krizleri fırsata çeviriyor. Gıda ve benzeri bir çok ürünleri üretip Avrupa'ya ihraç etmek amacıyla bir Çin modeli kuruyor, öncül sektörü olan sanayiyi düşük maliyetli yaptı. Tedarik zinciri açısından Çin'e kıyasla Avrupa'ya daha hızlı ihraç ederek ve daha ucuza satıyor. Başka önemli olan şey ise, Türkiye Avrupa'nın yanı başında olduğu için ürünler zamanında hatta kısa sürede oluşuyor. Bu Türk ürünleri Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ulaşıyor, bu nedenle Erdoğan'ın başını sıkıntıya sokabilecek biz olmalıyız. Sınırları kısıtlamalı ve Türk ürünlerine vergi koymalıyız. Bunu hemen şimdi yapmalıyız. Erdoğan enerji yeterliliği için hidroelektrik santraller yapıyor. Linyit santralleri açıyor, nükleer santraller yapıyor. Esas olarak Ege'deki deniz altında ve üstündeki değerleri, Ege ve Akdeniz'de ortak kullanım istiyor.'' diye söyledi.

''LNG üyesi olmak için yalvarıyoruz''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk sondaj gemisini resmen Girit'in güneyine kadar göndermesinden oldukça rahatsızlık duyan Yunan vekil, ''Türkiye'nin süper güç olmasına biz yaptığımız hatalarla resmen izin veriyoruz. Amerikan LNG ithalatında Türkiye ikinci sırada, bundan bahsetmiyorsunuz sonrada Amerika Türkiye düşmanıdır diyorsunuz, siz kimi kandırıyorsunuz? Amerikan LNG'sinde ikinci ülke Türkiye, biz ise LNG üyesi olmak için yalvarıyoruz. Yunan sondaj gemisinin Ege ve Doğu Akdeniz'de sondaj yapma hakkını elinden alıyoruz. Bunun yanında Erdoğan Türk sondaj gemisinin Girit'in güneyine dibine kadar gönderiyor. Hükümetimiz ne yapacak batıracak mısınız?'' dedi.


''Ege’nin her yerinde uçan Türk dronelarını düşürmeliyiz''

Ege'nin her yerinde uçan Türk dronelarının bu zamana kadar düşürülmesi gerektiğini dile getirerek, ''Başbakan egemenliğimizin ihlaline hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini söylemesi üzerine Türkiye Girit'e 6 deniz miline kadar geleceklerini söylediler. Ne yapacaksınız?, Batırabilecek misiniz? Türkiye'ye net bir mesaj olarak Ege'nin her yerinde uçan Türk dronelarını çoktan düşürmeliydiniz Erdoğan'ın Dedeağaç üzerinde yaptığı olayda hükümetin politikası rastgele değildir. Hükümet Patriot sistemlerini gönderdi ve böylece savunmamız kalmadı.'' diye aktardı. 

''Amerikalılar uçakları düşürmek için herhangi bir şey yapmadılar'' 

Amerika'nın üssünden geçen Türk uçaklarının düşürmek için müdahale edilmemesi konusuna değinerek, ''Türkler bunu biliyordu bu yüzden Zürafa adası üzerinden uçarak Dedeağaç'a ulaştılar. Türkler Amerikalılara mesaj gönderdiler ama Amerikalılar uçakları düşürmek için herhangi bir şey yapmadılar. Üssün 2.5 mil üstünden geçtiler. Onu vurdular mı? Hükümet bu üslerin Amerikalı dostlarıyla çok daha iyi hava savunmasına sahip olacağını söylüyorlar, tam bir saçmalık Türkler ne mesaj verdi? Amerikalılarla ne yaparsanız yapın, Türkiye burada olacak bölgenin koruyucusu olacak.’’ diyerek korkusunu adeta belli etti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal