Dışarıda Tavuk Döner Yerken Dikkat Edin! Tehlike Saçıyor!

Dışarıda satılan et tavuk gibi gıdalar neden tehlike saçıyor? Uzmanlar açıkta satılan ürünlere karşı neden uyarıyor? Sıcak havalarda sağlığımızı korumak neden önemli? İşte uzmanların yaz aylarında dikkat edilmesi için bulunduğu tavsiyeleri...

24.05.2019-11:42 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-11:26)

Dışarı çıktığımızda en çok tercih ettiğimiz yiyeceklerden biri de tavuk dönerdir. Sıcaklıkların artmasıyla beraber açıkta satılan gıdaların insan sağlığı açısından tam bir tehdit oluşturduğunun farkında mısınız? Uzmanlar uyarıyor! Açıkta satılan gıdalar sağlığı tehdit ediyor! Peki niçin? Bu sorunun cevabını Gıda Mühendisleri Odası Adana Şubesi Başkanı Şehmus Alparslan'dan öğrendik. 

NEM VE SICAKLIK ETKİLİ OLUYOR

Açıkta gıda satışı her mevsimde risk taşıyan bir durumdur. Ancak yaz aylarında bu risk artar. Et ve süt ürünleri yaz aylarında daha hızlı bozulan gıdalardır. Bilhassa tavuk üretim şartlarına da bağlı olarak hızlı bozulan bir besin kaynağıdır. Bu tür bozulmaların en büyük etkeni yüksek nem ve sıcaklıktır. Çünkü yazın mikroorganizmaların üremesi için gerekli yüksek sıcaklıklar bilhassa bu bölgede etkisini göstermektedir.

BOZULMA RİSKİ ARTIYOR 

Gıdaları oldukça düşük sıcaklıkta bekleterek bozulmasını engellemek mümkün. Açıkta satılan gıda havadaki sıcaklık ve nemden direkt etkilendiyor, mikroplarla doğrudan temas halinde oluyor. Tavuk döner tüketimi mevsim fark etmeksizin her dönem oldukça yoğun. Tavuk döner satışı  dışarıdaki kirli havayla temas halinde satılıyor. Bunun üstüne bir de sıcaklık eklenince beyaz etteki bozulma kaçınılmaz hale geliyor. Bundan sebep satılan gıdanın hazırlanışı kadar sunumu ve satıldığı ortam da önem taşıyor. Vatandaşlarımıza özellikle yaz aylarında açıkta gıda tüketmemeleri konusunda çağrıda bulunuyoruz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal