Diş Fırçalamak Orucu Bozar mı?

Üç aylara girilmesi ve Ramazan'ın yaklaşması ile beraber Müslümanlar, her sene olduğu gibi bu sene de bazı soruların yanıtını merak ediyor. Oruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken diş fırçalanır mı? Oruçluyken diş fırçalamak oruç bozuyor mu?

19.02.2021-16:08 - (Son Güncelleme: 19.02.2021-16:08) Diş Fırçalamak Orucu Bozar mı?

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber vatandaşlar, oruç ile ilgli araştırmalarda bulunuyor. Oruçluyken diş fırçalamak orucu bozar mı? Oruçluyken diş fırçalanır mı? gibi soruların yanıtı araştırılıyor.

ORUÇLUYKEN DİŞ FIRÇALANIR MI?

Orucun temel unsuru olan, yeme, içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak, nefsi bunlardan mahrum bırakmak olmasından dolayı oruçluyken bunlar ve bu anlama gelecek davranışlarda bulunmak orucu bozar.

Sigara, nargile, tütün ürünleri, gibi şeyler de oruç yasakları kapsamına girer. Her ne sebeple olursa olsun, ağızdan alınan ilaçlar da aynı hükme tabidir. Peki diş fırçalamak orucu bozar mı?

DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZUYOR MU?

Boğaza su kaçırmamak şartıyla ağzı su ile çalkalamak orucu bozmaz (el-Fetâva’l-Hindiyye, I, 220). Ancak misvak parçalarının, diş macununun ya da suyun boğaza kaçması durumunda oruç bozuluyor. Orucun bozulma ihtimali göz önünde bulundurularak, dişlerin imsak vaktinden önce ve iftardan sonra fırçalanması uygun olur. Dişler oruçluyken fırçalanacaksa da macun kullanılmaması daha uygun olur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal