Hızır Orucunda Su İçilir Mi?

Hızır orucu nedir? Hızır orucu ne zaman tutulur? Hızır orucunda su içilir mi? Hızır orucuna dair merak edilenler...

09.02.2021-08:56 - (Son Güncelleme: 09.02.2021-08:56) Hızır Orucunda Su İçilir Mi?

Hızır Orucu, Alevi ve Şia inancına sahip vatandaşların Şubat ayı içerisinde 3 gün tutacağı oruçtur. Peki Hızır orucunda su içilir mi?

HIZIR ORUCUNDA SU İÇİLİR Mİ?

1 Şubat tarihinden itibaren girilen Hızır ayında tutulan, başta Alevi vatandaşların tuttuğu ve Hızır Peygambere adanan Hızır Orucu nasıl tutulur?

3 gün boyunca normal oruç tutulur, ancak bu süre zarfında su içilmez. Meşrubatta aşırıya kaçırılmadan içilebilir. Bu durumun kimseye söylenmemesi daha iyidir. 3. günün sonunda su içmeden yatarken niyet edilip yatılırsa rüyada size biri su verecek. Size su veren o kişinin evleneceğiniz kişi olduğu söylenir. 

Hızır Orucu günleri hakkında 2 farklı görüş var. Bazı yörelere 9, 10 ve 11 Şubat, bazı yörelerde de 13, 14, 15 Şubat tarihlerinde üçer gün tutulduğu bazı yörelerde ise yedi gün tutulacağına dair rivayetler vardır. 

HIZIR ORUCU NEDİR?

Nuh Peygamber’in gemisi fırtınaya tutulduğunda halk feryat edip Yetiş ya Hızır, Bizi Kurtar diyerek dua etmişler. İnsanların duaları Allah tarafından duaları kabul olunur ve fırtına diner. O zamandan beri yüce Allah’a şükür orucu olarak 3 gün oruç adanmışlar. Bu oruç o günden, bu güne kadar önemini hiç kaybetmeden tutulmuştur. Allah insanların dar günlerinde yardımcısı ve gözcüsü olsun. Hızır orucu eski (Rumi) takvime göre 31 Ocak ve 2 Şubat arası 3 gün tutulurdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal