Cuma Günleri Oruç Tutulur mu?

Cuma günleri İslam alemi için önemli bir yere sahiptir. Cuma gününü ibadetlerle geçiren Müslümanlar cuma günü oruç tutulup tutulamadığını merak ediyor. Peki cuma günleri oruç tutulur mu? Cuma günü oruç tutulabilir mi? Cuma günleri oruç tutulur mu Diyanet yorumu nedir?

12.02.2021-12:08 - (Son Güncelleme: 12.02.2021-12:08) Cuma Günleri Oruç Tutulur mu?

Dini konularla alakalı araştırma yapan vatandaşlar cuma günleri oruç tutulabilir mi sorusunun da yanıtını arıyor. Cuma günleri oruç tutulur mu? Cuma günleri oruç tutulabilir Diyanet yorumu nedir? Cuma günleri oruç tutulabilir mi?

CUMA GÜNLERİ ORUÇ TUTULABİLİR Mİ?

Cuma günleri oruç tutulup tutulamayacağı merak ediliyor. Cuma günleri nafile oruç tutmak, tenzîhen mekruh olarak görülmüştür. Resul-i Ekrem (s.a.s.), 'Sizden hiç kimse Cuma günü oruç tutmasın. Ancak bir gün önceden veya sonradan oruç tutuyorsa, bu takdirde Cuma günü de oruç tutabilir.' (Ebû Dâvûd, Savm, 50) buyurmuştur. 

Buna karşın Cuma günü kazaya kalan farz ya da adak gibi vacip bir oruç tutmakta sakınca yoktur. Cuma günü nafile oruç tutmak isteyenlerin, bir gün öncesinde ya da sonrasında da oruç tutması uygun olmaktadır. Oruç tutmak için Cuma gününü seçmenin mekruh olmasının sebebi, cuma gününün müslümanların haftalık bayram günü olarak kabul edilmesinden kaynaklanıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal