DHKP-C Üyesi Boğaziçi Üniversitesi Eylemlerinde Gözaltına Alındı

Aranan DHKP-C üyesi, Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinde gözaltına alındı. İstanbul'daki izinsiz gösterilerde gözaltına alınan şüpheliler arasında 'bölücü terör örgütü üyeliği' suçundan aranan DHKP-C'li Ali H.A.'nın da olduğu açıklandı.

07.02.2021-13:23 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-13:23) DHKP-C Üyesi Boğaziçi Üniversitesi Eylemlerinde Gözaltına Alındı

İzinsiz gösterilerde gözaltına alınan şüpheliler arasında 'terör örgütü üyeliği' suçundan aranan DHKP-C'li Ali H.A.'nın da olduğu açıklandı. Örgütün 'gençlik yapılanması' içinde faaliyet gösteren şüphelinin, İstanbul Terörle Mücadele Şubesindeki sorgusunun sürdüğü haberi verildi.

Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesi ve rektörün üniversiteden çıkışının engellenmesinin ardından çıkan olayları gerekçe göstererek Kadıköy'de düzenlenen eylemlerde 159 şüpheli gözaltına alınmış, bunların 79'u hakkında PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C'nin de arasında olduğu terör örgütlerinin propagandasını yapmaktan suç kaydı bulunduğu da ifade edildi. 

Hakkında suç kaydı bulunan ve örgüt üyeliğinden aranan bir isim daha eklendi. 'Silahla Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan arandığı sırada Kadıköy'deki eylemlerde gözaltına alınan DHKP-C üyesinin, örgütün 'gençlik yapılanması' içinde çok sayıda eyleme karışan Ali H.A. olduğu belirtildi. Örgüt üyesi A.'nın, çok sayıda yasadışı eyleme katıldığı ileri sürülürken, karıştığı olaylar arasında 2020 yılının 27 Ağustos tarihinde DHKP-C'yle bağlantılı ölüm orucundaki bazı avukatlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısıklı'da bulunan konutunun çevresindeki eylem de yer alıyor. O tarihte düzenlenen eyleme katıldığı sırada tutuklanarak gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan A.'nın, uzun süreden bu yana hakkında yürütülen soruşturma sebebiyle arandığı açıklandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesindeki sorgusu devam eden şahsın, yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal