Boğaziçi Olaylarında Yeni Gelişme! 4 Zanlı Tutuklandı

Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi gösterilerinde yakalanan altı zanlıdan dördü tutuklanırken, iki zanlı adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

07.02.2021-12:26 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-12:26) Boğaziçi Olaylarında Yeni Gelişme! 4 Zanlı Tutuklandı

Karakoldaki işlemlerinin sona ermesinin akabinde altı zanlı Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na götürüldü. Savcılık, ifadelerini almasının akabinde beş zanlıyı tutuklama istemiyle, bir zanlıyı da adli kontrol koşuluyla hakimliğe gönderildi.

Sulh Ceza Hakimliği sorgularında zanlılar, emniyet güçlerime yönelik bir eylemde yapmadıklarını ve emniyet otosuna zarar vermediklerini öne sürerek üzerlerine atılan suçlamaları reddetti.

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de zanlı N.E., Ö,Ş, A.K. ve M.D'nin "Görevi yaptırmamak için direnme", "Terör örgütü propagandası yapma", "Toplantı ve yürüyüşlerde silah ve benzeri alet taşıyarak veya kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma", "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" kabahatlerinden tutuklanmasına karar verdi.

Hakim, iki zanlı ile ilgili "Konutu terk etmeme" ile "Yurt dışına çıkış yasağı" şeklindeki adli denetim önlemini uygulayarak özgür bıraktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal