Bakan Varank: Boğaziçi'nden Yeni Bir Gezi Çıkarma Tuzağına Gençleri Düşürmeyiz

Toplumsal durumların fitilinin ateşlenmesinin tahmin ettiğini ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Boğaziçi olaylarından yeni bir Gezi çıkarmayı isteyenlerin kirli tuzağına gençleri düşürmeyeceklerini ifade etti.

03.02.2021-12:00 - (Son Güncelleme: 03.02.2021-12:00) Bakan Varank: Boğaziçi'nden Yeni Bir Gezi Çıkarma Tuzağına Gençleri Düşürmeyiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayarak yurt geneline yayılmak istenen gösterilere ilişkin açıklama yaptı.

Boğaziçi gösterilerinden bir Gezi olayı yaratılmaya çalışıldığına vurgu yapan Mustafa Varank, bu durumun bir tuzak olduğunu söyledi.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TURKBESD) 2020 Yılı Sektör Raporu Lansman Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan, gençlerin bu tuzağa düşürülmesine müsaade etmeyeceğini dile getirdi.

Bakan Mustafa Varank'ın açıklamasında öne çıkan ifadeler:

"Boğaziçi Üniveristesi'nde kanuna uygun rektör ataması yapılmasına verilen tepkinin orantısızlığı günden güne artıyor.

İşi maalesef kutsal değerlerimize çirkin saldırılara kadar getirdiler. Bu işi bir rektör ataması tartışmasından çıkarıp, ideolojik kavgaya dönüştürmek isteyenlerin olduğu aşikar.

Provokasyonlara kapı aralanmasını, avucunu kaşıyarak bekleyenler var. Toplumsal olayların fitilinin ateşlenmesini bekleyenler var. Boğaziçi'nden yeni bir Gezi çıkarmak isteyenlerin tuzağına gençleri düşürmeyiz.

Üniversiteler ideolojik kavgaların arenası değil, bilimin ve araştırmaların merkezidir. Cumhuriyet tarihinin en öğrenci dostu hükümeti, AK Parti hükümetidir."


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal