Göbeklitepe'deki Metal Blok Kurgu mu?

Şanlıurfa'da yapılan arkeolojik kazı çalışmaları sonucuyla ortaya çıkan Göbeklitepe, yeni bir gizemle gündeme geldi. Bir anda ortaya çıkan metal blok, bölge halkının ve Türkiye'nin en çok konuştuğu konulardan oldu. Peki Göbeklitepe metal blok ne? İşte detaylar...

07.02.2021-13:04 - (Son Güncelleme: 07.02.2021-13:04) Göbeklitepe'deki Metal Blok Kurgu mu?

Tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan Göbeklitepe, yeni bir gizemle gündeme geldi. Göbeklitepe yakınlarındaki bir arazide dikili olarak bulunan blok, görenleri şakına uğrattı. Jandarma tarafından koruma altına alınan dikili metal blok, ziyaretçi akınına uğradı.

Merak edilen konu ise monolitin kimin tarafından araziye konulduğu oldu. Peki Göbeklitepe monoliti kimin tarafından yapıldı? Göbeklitepe monoliti ne zaman yapıldı?

12 bin yıllık tarihe sahip ve dünyanın bilinen en eski tapınakları olarak nitelendirilen Göbeklitepe, yıllardır arkeolojik kazı çalışmaları ile araştırılıyordu. Geçtiğimiz senelerde turistik bölge olarak halka açılmasının ardından yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra tarihçilerden de yoğun ilgi gördü. Ancak Göbeklitepe bir anda ortaya çıkan monolit ile tekrar gündeme geldi.

GÖBEKLİTEPE MONOLİTİ KURGU MU?

Şanlıurfalı bir  vatandaşın arazisinde bir anda belirlen ve metalden yapılan taşın üzerinde Göktürk alfabesi ile 'Ayı görmek istiyorsan gökyüzüne bak' cümlesi yer alıyor. Nerden geldiği bilinmeyen taş için uzaylılar, zamanda yolculuk gibi birçok komplo teorisi ortaya atıldı.

Daha önce ABD ve Romanya'da bulunan monolitlere benzerlik göstermesi ise dikkat çeken bir başka konu oldu. Ancak Youtuber olan iki gencin sanatsal bir çalışma olarak bu taşları yapıp dünyanın çeşitli yerlerine diktiği ortaya çıktı.

Henüz resmi bir açıklama gelmese de sanatçı olan iki gencin 2 ay önce yayınladıkları videoda metal blokları hazırlayıp farklı bölgelere yerleştirdiği görüldü. Videonun gerçekleri yansıtıp yansıtmadığı hakkında kesin bir bilgi olmazken devlet yetkilileri tarafından da bir açıklama yapılmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal