Devletten Muhtaç Asker Ailelerine 550 Lira Yardım

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, zorunlu askerlik hizmetini yürüten, muhtaç er ve erbaşların ailelerine düzenli olarak 2 ayda bir 550 lira destek sağlıyor

19.07.2019-09:38 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-09:24) Devletten Muhtaç Asker Ailelerine 550 Lira Yardım

‘Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı’ doğrultusunda 2 ayda bir 550 lira yardım yapılıyor. Yani aylık 275 lira. Buna ek olarak vatani görevini yapmakta olan askerin 18 yaşından küçük olan çocukları için de her ay 100 TL eğitim desteği sağlanıyor.

HANGİ AİLE BİREYLERİNİ KAPSIYOR? 

Askere giden kişi evli ise resmi nikahlı eşi, bekâr ise başvuru önceliği annesinde bulunuyor. Anne hayatta değilse baba başvuruda bulunabilir. Bekar askerin anne veya babası boşanmış ise asker kiminle beraber yaşıyorsa (anne ya da baba) o kişi başvurabilir.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?  

Başvurular illerde valilik, ilçelerde kaymakamlık kapsamında faaliyet gösteren ‘Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılıyor. ‘Vakıf Mütevelli Heyeti’ sosyal inceleme raporları doğrultusunda uygun gördükleri yardım kararlarını onaylıyor.

Başvuranın TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı olmalı. Bunun haricinde herhangi bir belge istenmiyor.

PARA NEREYE YATIYOR? 

Aylık 275 TL olmak üzere 2 ayda bir 550 TL’lik düzenli ödeme hak sahibi vatandaşların PTT’deki hesaplarına yatırılıyor.

YARDIM NE KADAR DEVAM EDİYOR?  

Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı, askerlik süresi boyunca devam ediyor.

KAÇ BAŞVURU YAPILABİLİR? 

Aynı ailede birden fazla asker olması halinde her asker için ayrı ayrı yardım başvurusunda bulunulabilir.

 

 

GELİR ŞARTLATI VAR  

Askerin ailesinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin 3’te birinden az olması gerekiyor. Bu durumun tespitinin yapılabilmesi amacıyla yetkili olan kurum Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Bakanlık tarafından gelir testi yapılarak hanede kişi başına düşen gelir hesaplanıyor.

2019 yılı için gelir sınırı şartı 609 lira. Aileye giren para kişi sayısına bölündüğünde bu tutarın altında çıkıyorsa o aile muhtaç asker aylığı bağlanıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal