Devlet 731 Bin 900 İşçi Arıyor!

Kanada İstatistik Kurumunun son verilerine göre ülke genelinde 731 bin 900 iş gücü ihtiyacı bulunuyor. ülke genelinde ve çeşitli sektörlerde dağılım gösteren eleman ihtiyacı, özellikle sağlık ve hizmet sektörlerinde yoğunlaşmış durumda.

06.10.2021-12:30 - (Son Güncelleme: 06.10.2021-17:09)

Dünyanın en müreffeh devletlerinden biri olan Kanada, gelişmiş ülke hastalığı olan yaşlı nüfus problemi ile karşı karşıya. Yapılan son araştırmalara göre, Kanada genelinde iş gücü ihtiyacının giderek artış gösterdiği anlaşıldı. Kanada İstatistik Kurumu ve Kanada İş Geliştirme Bankası (BDC) tarafından yapılan tüm sektörler için ayrı ayrı yapılan analizler, ülkedeki her bir sektörün işgücü ihtiyacının aşırı yüksek olduğu belirlendi. Kanada İstatistik Kurumunun paylaştığı verilere göre, 2021 senesinin ikinci çeyreğinde 731 bin 900 işçi açığı saptandı. 

Yapılan araştırmada, 731 bin 900 kişilik iş gücü ihtiyacı tüm eyaletlerde görülebileceği ifade edilirken, en çok iş gücü ihtiyacı Quebec, Ontario ve British Columbia eyaletlerinde tespit edildiği belirtildi. BDC tarafından gerçekleştirilen araştırma, Kanadalı işletmelerin yüzde 64'ünün iş gücü yetersizliği sebebiyle büyüme oranlarında sınırlılık oluştuğu ifade edildi.


EN BÜYÜK İŞ GÜCÜ AÇIĞI SAĞLIK SEKTÖRÜNDE

BDC ve diğer araştırma kuruluşlarının yaptığı analizlere göre, Kanada’nın en çok sağlık sektöründe eleman açığı yaşadığı ifade ediliyor. Kanada İstatistik Kurumu'nun araştırmasına göre,’ 2020'nin son çeyreğinde sağlık ve sosyal yardım alanındaki iş gücü ihtiyacı yüzde 56,9 artarak 100 bin 300 rakamıyla rekor seviyeye ulaştı.’

İKİNCİ SIRADAKİ İŞ GÜCÜ AÇIĞI HİZMET SEKTÖRÜNDE

Tüm Kanada geneline yayılan ikinci sıradaki eleman açığı ise, konaklama ve yemek hizmetlerinin de içinde yer aldığı hizmet sektörü. 89 bin 100 kişilik açığa sahip bu sektörde ülkenin özellikle pandemi nedeniyle ciddi bir açık oluştuğu ifade ediliyor. BDC'nin baş ekonomisti olan Pierre Cleroux’nin, CTV’ye yaptığı röportajında ise, ‘ Pandemi Kanada’da iş gücü sıkıntısı yaratmadı, mevcut sıkıntıyı daha da kötüleştirdi.’ dedi

Kanada’da yaşanan temel sorunun demografik olduğunu belirten Cleroux, ‘Bugün Kanadalıların yüzde 16'sı 65 yaşın üzerinde. Önümüzdeki 5 yıl içinde birçok Kanadalı emekli olacak. Buna karşın pek çok genç iş piyasasına girmiyor. Sorun tam da burada’ ifadelerini kullandı.

SANAYİ, İMALAT VE PERAKENDE SEKTÖRÜ PANDEMİ SONRASI ÇARESİZ KALDI

Kanada ekonominin taşıyıcı sektörlerinden olan sanayi ve imalat sektörlerindeki eleman ihtiyacı da Kovid-19 salgını nedeniyle tavan yaptı. Kanada İstatistik Kurumunun yaptığı son araştırmalara göre, ‘Perakende sektöründeki eleman ihtiyacı 84 bin 300, imalat ve sanayi sektöründeki ihtiyaç ise 65 bin 900 oldu.’

KANADA'YA GÖÇMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kanada'ya göçmen olarak başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların izleyeceği iki farklı yol bulunmakta. Kanada göçmenlik prosedürleri temelde iki faktör üzerinden oluşur.

- Başvuru davetinin (Invitation to apply) alınması.

- Oturum izni için başvurunun gerçekleştirilmesi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal