Deprem uzmanı Ercan’dan Bursa açıklaması: Deprem duyarlı ovaya yayılıyor

Bursa’da yeni tespit edilen aktif fay hattı konusunda konuşan deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Kayapa-Yenişehir bölgesinde yer alan fay hattı hakkında kritik uyarılarda bulundu.

24.02.2024-10:34 - (Son Güncelleme: 24.02.2024-17:31)

Bursa’da yıllardır var olan fay hatlarının dışında yeni ve şiddetli deprem yaratma potansiyeline sahip olan yeni bir fay hattı keşfedildi. Bazı uzmanlar Kayapa-Yenişehir bölgesinde yer alan fay hattının 7 ve üzerinde bir deprem yaratma potansiyeline sahip olduğunu ifade ederken deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan’dan söz konusu fay hattı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem duyarlı ovaya yayılıyor

Haber Global’de yer alan habere göre; Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, konu hakkında şunları söyledi:

İleride de M6 ile M7,2 arasında depremler yapması şaşırtıcı olmaz. Ancak, ivedi deprem bekleniyor diye bir uyarı söz konusu değildir. Bursa, ne yazık ki, oynak, deprem duyarlı ovaya doğru yayılmayı sürdürüyor.

Övgün Ahmet Ercan

Bu yanlışı halk canıyla ödeyecektir. İzin veren belediye yargılanmalıdır. Türkiye’de gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık vardır. Bursa’da 3 üniversitenin jeofizik görüntülemeyle belirlediği Kayapa-Yenişehir Kırığı’nın Bursa Ovası’na uzanan kolunun 40 km, doğuda Yenişehir kolunun 55 km olduğu belirtiliyor. Bu kırık geçmişte 1855 depremini yapmıştır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal