DEAŞ'lı Teröristlerin Eşleri Yakalandı!

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan DEAŞ üyesi iki Hollandalı kadın, sınır dışı işlemleri için Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne gönderilecek.

02.11.2019-13:56 - (Son Güncelleme: 02.11.2019-14:33)

Suriye'den yasa dışı yollardan Türkiye'ye giriş yapan ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan DEAŞ üyesi iki Hollanda asıllı kadın, sınır dışı işlemleri için Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne gönderilecek.

HOLLANDALI DEAŞ'LILAR

Hollanda'da yaşamını sürdüren Kaoutar S. ve Fatima H, 2013'te internet üzerinden tanıştıkları iki DEAŞ üyesiyle evlenmek için Türkiye'ye geldi.

Adana'nın Reyhanlı ilçesinden yasa dışı yollardan Suriye'ye geçen kadınlar, tanıştıkları DEAŞ mensuplarıyla evlendi. Bu evlilikten Kaoutar S'nın iki, Fatima H'nin bir çocuğu oldu.

Hollanda vatandaşı kadınların eşlerinden biri havan saldırısında, diğeri ise trafik kazasında öldü.

Çocuklarıyla Suriye'den Hollanda'ya gitmek isteyen kadınlar, akrabalarının yardımıyla yasa dışı yollardan Türkiye'ye girerek Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliğine başvurdu.

HOLLANDA DÖNÜŞLERİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR

Hollanda Büyükelçiliğinin Türk makamları ile iletişime geçmesinden sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, iki kadını yakaladı.

Emniyetteki işlemleri sonrası kadınların deport işlemleri için Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne gönderileceği ortaya çıktı.
Hollanda basınında yayımlanan haberlere göre, Hollanda hükümeti, Fatima H'nin ülkeye dönüşünü önlemek için vatandaşlıktan çıkarma işlemi yapılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal