Dantel Yatak Odası Modelleri

Dantel yatak odası modelleri, dantel yatak odası yapılışı gibi konuların hakkındaki tüm detayları sizler için derledik. İşte detaylar...

22.06.2020-13:36 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:28) Dantel Yatak Odası Modelleri

Tarih boyunca büyüklerimizin çeyiz sandıklarını süsleyen el emeği dantel biçimleri, evlerimizin bütün yerlerini süsleyen bir işleve sahipti. Hala kadınların göz nurundan el emeğinden yapılmış danteller, kadın el emeği üretiminin, kadınlara özgür bir sanat tarzıdır. Türkiye’de ve dünyada kadınlar, bu el emeği sanattı hala yaşamlara güzel eserler üretmeye devam ediyorlar.

Dantel Yatak Odası Modelleri

Dantel çeşitleri, evlerde kullanılarak, sıcak, doğal, sanatsal, insanın yoğun ve özel el emeği, göz nuruyla dünyanın her tarafında kadınlar tarafından yapılan dantel yerel country özellikler göstermektedir.

Türkiye’de ve dünyada pek çok insan tarafından tercih edilen bu kadın sanatı dantel çeşitleri, özellikle turizm sektöründe satılmakta, kadınlara ekonomik ihtiyaçlarını karşılamada bir ekonomik getiriye de sahiptir.

Dantel yatak odası modelleri: Tarih boyunca genç kızların çeyiz sandıklarında yer alan danteller, evin her yerini süslediği gibi yatak odalarını da süsledi, süslemeye devam ediyor.
Tarihsel olarak yapılagelen, kuşaktan kuşağa aktarılan yatak odası dantel modelleri, çok çeşitlidir. Bu çok çeşitli modeller içinde zevkinize uygun pek çok yatak odası dantel modeli bulabilirsiniz.
• Yerel country özellikteki yatak odası dantel modelleri, günümüzde modern tasarımla birleşerek çok güzel modeller ortaya çıkmaktadır.
• Kadın emeği, dantel çeşitleri, oturma odası, salon, mutlak gibi pek çok yerde kullanılırken, en fazla çeşidi yatak odasında kullanılmaktadır.-
• Yatak odalarında, dantel modelleri, şifonyer üstünde, komodin üstünde, yataklar üstünde yatak örtüsü olarak veya perde uçlarında kullanılabilecek özelliklerde kullanılmaktadır. Bu tarihi kültürel estetik sanatsal özelliklerin en güzellerini Safranbolu’daki konaklarda konakladığınızda görebilirsiniz.
• Yatak odası dantel modelleri içinde, perdelerin uçlarına, yatak örtüsüne, yorgan ucuna, nevresim kılıflarına, yastık kılıfına, gibi pek çok yatak odası konfeksiyonunda da süsleme özellikleriyle kullanılmaktadır.
• El emeği danteller olabileceği gibi makinelerde üretilmiş el işi emeğine benzeyen hazır üretim dantel çeşitleri bulunmaktadır Tıpkı el yapımı iğne oyası gibi el yapımı dantellere benzeyen hazır üretim modeller de bulunmaktadır. Tıpkı el yapımı gibi duran iğne oyalarını bile hazır bulmak mümkün.

Bir dantel modeli içinde ne kadar çok motif varsa o kadar zor bir modeldir. Dantel modelinin içersinde ne kadar farlı model çeşidi varsa da o kadar zordur. Ayrı ayrı örülen, sonra birleştirilen dantel çeşitleri en çok zor yapılan modeldir.

Tek parça yapılan, yuvarlak veya kare dantel motifleri kolay olan modeldir. Bu tek parçalı model yatak örtülerinde kullanılmaktadır.

Üçgen dantel modelleri, yastık yüzü uçları ve yatak örtülerinde en çok tercih edilen modeldir. Komodin üzerinde, yuvarlak çeşitleri, en çok tercih edilen dantel modelleridir. Yuvarlak model dantel modellerinin örülmesi daha kolay olduğu için aynı zaman içinde çok daha fazla miktarda dantel üretilebilmektedir. İnce dantel modelleri olduğu gibi kalın örülen dantel modelleri de vardır.
Kadınlar, kendileri için duygusal açıdan çok şey ifade eden yatak odalarını süslemekte çok çaba göstermekte, çok keyif almaktadırlar.

Kuşaktan kuşağa dantel model yapım emekçileri annelerimiz, nenelerimizden, yatak odası dantel modelleri konusunda bilgi ve beceri almalı, bu el-emeği sanatını sonraki kuşaklara da aktarmalıyız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal