Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri dünya basınında: France 24’den skandal başlık

Beştepe’de gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kur’an- Kerim yakma eylemine izin veren İsveç hükümetine sert tepki göstererek "NATO konusunda bizden destek beklemesinler" sözlerini kullandı. Erdoğan’ın bu sözleri dünya basınında geniş yankı uyandırırken, France 24 ise Avrupa'daki PKK/YPG'lileri 'Kürt gruplar' olarak normalleştirmeye çalıştı.

24.01.2023-09:28 - (Son Güncelleme: 24.01.2023-17:26) Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri dünya basınında: France 24’den skandal başlık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı konuşmada İsveç’teki Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemine sert tepki gösterirken, "Rabbimizin koruması altındaki Kur'an-ı Kerim, bir haçlı artığının onun nüshasını yakması ile asla zarar görmez." ifadelerini kullanan Başkan Erdoğan, "Böyle bir kepazeliğe izin verenler NATO'ya başvuru konusunda bizden destek destek beklemesinler." dedi. Erdoğan’ın bu sözleri dünya basınında geniş yankı uyandırırken, France 24 ise Avrupa'daki PKK/YPG'lileri 'Kürt gruplar' olarak normalleştirmeye çalıştı. 

France 24 teröristleri Kürt gruplar olarak gösterdi

Yaşanan olaylar sonrasında Fransa merkezli yayın kuruluşu France 24 skandal bir algı operasyonuna kalkıştı.

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakılması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'e NATO kapılarını kapatmasını haberleştiren kanal şu ifadelere yer verdi:

"Erdoğan'ın öfkeli yorumları, İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'de Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri öncesinde Batı savunma ittifakına katılma ihtimallerini daha da uzaklaştırdı"

Söz konusu haberde Avrupa'daki PKK/YPG'liler 'Kürt gruplar' olarak aklanmaya çalışıldı. Bununla birlikte France 24, Türkiye ve Macaristan'ı Rusya yanlısı NATO üyeleri olarak lanse etti.

Erdoğan İsveç Dünya Basını

Reuters

İngiltere merkezli basın kuruluşu Reuters gelişmeyi, "Erdoğan'dan İsveç'e: Stockholm protestosunun ardından NATO hedefine Türkiye'den destek beklemeyin" başlığıyla verdi.

Haberde "Erdoğan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hafta sonu Stockholm'deki Türk büyükelçiliği önünde Kur'an'ın yakılması da dahil olmak üzere düzenlenen protestoların ardından İsveç'in Türkiye'den NATO üyeliğine destek beklememesi gerektiğini söyledi" ifadeleri kullanıldı.

Bloomberg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'e verdiği NATO vetosunu ABD merkezli Bloomberg de gündeme getirdi.

Erdoğan: İsveç NATO Hedefinde Türkiye'den Destek Beklememeli" başlığıyla duyurulan haberde şu ifadeler kullandı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazartesi günü İsveç'in başkenti Stockholm'de İslam'ın kutsal kitabının yakılmasına öfkesini dışa vurarak, Türkiye'nin İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne katılma hedefini desteklemeyeceğini söyledi."

Erdoğan İsveç Dünya Basını-1

İtalyan basını

İtalya'da yayın yapan ANSA MED isimli haber sitesi "No Sweden in NATO if it doesn't respect Islam, says Erdogan" başlığını kullandı.

İlgili haberde Erdoğan'ın "Hiç kimsenin Müslümanların inancına hakaret etme özgürlüğü yoktur" sözlerine dikkat çekildi.

ABC News

ABC News, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in İslam karşıtı protestoların ardından NATO'ya katılmak için Ankara'dan destek beklememesi gerektiğini söyledi" ifadelerini kullandı.

Associated Press

Associated Press ise "Türkiye Cumhurbaşkanı, İsveç'in NATO üyelik hedefine destek vermediğini söyledi" sözleriyle söz konusu gelişmeyi manşete taşıdı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal