Değeri tam 6.5 milyar dolar: Taşı toprağı altın

Bilecik’in Söğüt ilçesinde keşfedilen 109 tonluk altın rezervinin çıkarılması için 450 milyon liralık yatırım yapıldı. Alınan bilgilere göre ilk külçe Cuma günü dökülecek. İşte detaylar...

24.01.2023-09:16 - (Son Güncelleme: 24.01.2023-17:27) Değeri tam 6.5 milyar dolar: Taşı toprağı altın

Türkiye’nin dört bir yanında madencilik alanında çalışmalar sürerken, Bilecik’te geçtiğimiz günler keşfedilen 109 tonluk altın rezervinin ekonomiye kazandırılması için 450 milyon liralık bir yatırım yapıldı. Söğüt ilçesindeki altın rezervinin değerinin 6.5 milyar dolar olduğu ifade edildi. 

Taşı toprağı altın 

Türkiye maden sahasını güçlendirmeye devam ediyor. Karada önemli madenler gün yüzüne çıkarılıyor. Bilecik'te keşfedilen yaklaşık 6.5 milyar dolar değerindeki 109 ton altını ekonomiye kazandırmaya hazırlanıyor.

Bilecik Söğüt Altın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü Bilecik'i ziyaret edecek. Söğüt ilçesindeki maden sahasına inecek olan Erdoğan'ın ilk külçe altını dökmesi bekleniyor.

2020 yılı sonunda Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden GÜBRETAŞ'a ait Söğüt ilçesinde bulunan maden sahasında 3,5 milyon onsluk altın kaynağı tespit edilmişti. Tespitin ardından harekete geçen GÜBRETAŞ, rezervin yerli ve milli kaynaklarla çıkarılması için ayrı bir maden şirketi kurmuştu.

Bilecik Söğüt Altın-1

Hazır altın işlenme sürecine girecek

450 milyon TL'yi aşması beklenen yatırımla birlikte, iki yılı aşkın süredir devam eden çalışmalar sonuç verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk külçeyi dökeceği maden sahasında, çalışmalar daha da hızlanacak. İlk etapta, keşfedilen altının, çıkarılmaya hazır olan yüzde 82 oranındaki rezervinin işlenmesi bekleniyor.

Tesisin ise yaklaşık bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal