Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunus Emre Genelgesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı onayında geçen genelgeye göre 2021 yılı Yunus Emre yılı olacak.

31.01.2021-09:04 - (Son Güncelleme: 31.01.2021-09:04) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunus Emre Genelgesi

Başkan Erdoğan tarafından alınan son karar hem Türkçe’nin hem de düşünceleri yüzyıllara meydana okuyan Yunus Emre’yi yaşatmayı amaçlıyor.

Türkçe’nin en büyük temsilcilerinden biri olan Yunus Emre’nin ölümünün 700’ncü yılına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, UNESCO tarafından ölümsüz şairin sene-i devriyesinin anma ve kutlama yıldönümlerine alındığı aktarıldı.

"Yunus 'yetmiş iki millete bir göz ile bakmak' ilkesi ve evrensel insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesiyle dünya hümanizmine katkılar sağlayarak insanları ortak değerler etrafında birleştiren, çağının çok ötesinde bir şair olmayı başarmıştır. Yunus Emre'nin hem dünya beşeriyetine ortak bir değer olarak takdim edilmesi hem de ülkemize bir kez daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılının 'Bizim Yunus' olarak anılması, Yunus Emre'nin mirası olan Türkçe'nin öneminin vurgulanması, medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması amacıyla 'Dünya Dili Türkçe' adıyla yurt genelinde ve yurt dışında bir kampanyanın tertiplenmesine karar verilmiştir."

"Gerçekleştirilecek proje ve etkinliklere ait giderler, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacaktır. Bu çerçevede yıl boyunca tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim."

Yunus Emre

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal