Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kritik ziyaretler: Önce BAE, sonra Mısır’a gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12-13-14 Şubat tarihlerinde önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE), sonra ise Mısır’a resmi ziyaretler gerçekleştirecek.

12.02.2024-11:16 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-17:30)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vaki davetlere karşılık olması amacıyla 12-13 Şubat’ta BAE’ye, 14 Şubat’ta ise Mısır’a ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE’nin onur konuğu olacak

AA’da yer alan habere göre; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" teması altında düzenlenecek olan Dünya Hükümetler Zirvesi'ne 13 Şubat'ta onur konuğu olarak katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE

Açıklamada, Erdoğan'ın çeşitli ülkelerden devlet ve hükümet yetkilileri ile uluslararası kuruluşlar, özel sektör, akademi, sivil toplum, düşünce kuruluşları ve medya temsilcilerinin bir araya geldiği zirvede ana konuşmacı olarak yer alacağı belirtildi.

12 yıl sonra Mısır’a ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahire ziyaretinde yapılacak görüşmelerde, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve üst düzey ikili işbirliği mekanizmalarının yeniden canlandırılması için adımların ele alınacağı belirtildi. Görüşmelerin odak noktasında, ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları gibi güncel küresel ve bölgesel konuların da ele alınacağı aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal