BAE, uçan taksi hizmetine başlıyor: Seferler 2026 yılında başlıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), dünyada uçan taksi hizmeti veren ilk şehrin Dubai olacağını ve seferlerin 2026 yılında başlayacağını bildirdi. İşte detaylar…

12.02.2024-11:05 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-17:29)

BAE, dünyada ilk olacak şekilde uçan taksi hizmetini sunmaya hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre BAE’nin dünyada ilk uçan taksi hizmet veren şehrinin Dubai olacağı bildirildi. Taksilerin 4 yolcu kapasiteli ve sıfır emisyonlu olacağı belirtiliyor.

Uçan taksi geliyor

AA’da yer verilen habere göre; BAE haber ajansı WAM'ın X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, pilot ve 4 yolcu taşıma kapasitesine sahip uçan taksinin sıfır emisyonlu olduğu vurgulandı. Uçan taksinin maksimum uçuş menzili 161 kilometre, maksimum hızı ise saatte 320 kilometre olarak belirtildi. Dubai Uluslararası Havaalanı yakınında, şehir merkezindeki Downtown'da, Dubai Marina'da ve Palm Jumeirah'da olmak üzere toplam 4 istasyonu olacağı ifade edildi.

Uçan Taksi

Açıklamada, Dubai Uluslararası Havaalanı ile Palm Jumeirah arasındaki 45 dakikalık yolculuk süresinin uçan taksiyle 10 dakikaya düşeceğine dikkat çekildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal