Akaryakıt fiyatlarına zam geliyor: Motorin fiyatları yarın değişecek

Akaryakıt fiyatlarına yarından itibaren zam geliyor. Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalarıyla değişiklik gösteren akaryakıtta zam haberi motorinden geldi. İşte 12 Şubat 2024 akaryakıt fiyatları…

12.02.2024-10:46 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-17:28)

Araç sahipleri, Brent petrol ve döviz kuru dışında Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerden etkilenen akaryakıt fiyatlarındaki son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Alınan son bilgilere göre motorin fiyatına yarından itibaren zam geliyor.

Motorine zam geliyor

Motorinde fiyat artışı bekleniyor. Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 56 kuruşluk bir zam uygulanacak.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorin litre fiyatı 41,77 liradan satılırken, benzinin litresi ise ortalama 39,39 liraya satılıyor.

akaryakıt fiyatları

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan yöntem şu şekilde işliyor: Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payları eklenerek, KDV hariç Rafineri satış fiyatı hesaplanıyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı belirlenirken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru izlenerek, belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı oluşturuluyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal